FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novinska agencija dpa dobitnik nagrade EANA-e

Autor: Ivan Šaravanja

ZAGREB, 13. lipnja 2016. (Hina) – Njemačka novinska agencija Deutsche Presse-Agentur (dpa) dobitnik je Nagrade za izvrsnost u kvaliteti novinskih agencija za 2016. koju dodjeljuje Europsko udruženje novinskih agencija (EANA), priopćeno je u ponedjeljak.

Dpa je nagrađena za svoj projekt dpa:next, stratešku inicijativu kojoj je cilj ubrzati digitalnu transformaciju agencije, te se prilagoditi izazovima promjena u medijskom svijetu. 

Odbor EANA-e, koji ujedno predstavlja i žiri nagrade, jednoglasno ju je odlučio dati agenciji dpa s obrazloženjem da je "dpa:next inovativna inicijativa koja spaja djelovanje novinske agencije s digitalnom transformacijom – s uredničkog, ali i poslovnog aspekta. Inicijativa kombinira ubrzanje digitalne transformacije, uredničke inovacije, te podržava nove poslove i poslovne modele". 

"Ova kombinacija može na kreativan način osigurati održivu proizvodnju nepristranih i pouzdanih vijesti u medijskom okruženju koje se ubrzano mijenja i koje ima sve veću potrebu za vjerodostojnim vijestima", stoji u obrazloženju. 

Dpa, čija su sjedišta u Hamburgu i Berlinu, zapošljava preko 1200 ljudi diljem svijeta, ima urede u više od 90 država, te nudi medijske usluge za sve vrste medija na njemačkom, engleskom, španjolskom i arapskom jeziku. 

Nagrada će agenciji biti uručena na konferenciji EANA-e i godišnjem sastanku njezinog vijeća krajem rujna u Bratislavi. 

(Hina) xis ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙