FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Informacije o EU fondovima na brajici i u formatu prilagođenom osobama s disleksijom

Autor: Dragana Tičinović

ZAGREB, 19. svibnja 2016. (Hina) - Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije izradilo je  brošuru na brajici "Mogućnosti financiranja iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.", te u formatu prilagođenom osobama s disleksijom, priopćeno je u četvrtak iz tog ministarstva.

"Građani Hrvatske imaju pravo na jednake mogućnosti i nediskriminaciju. Izdavanjem ovih brošura omogućili smo dostupnost informacija o financiranju iz EU fondova slijepim i slabovidnim osobama i osobama s disleksijom. Nastojat ćemo i ubuduće da sadržaj u što većoj mjeri bude prilagođen ranjivim skupinama i osobama s invaliditetom", ističe ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

Brošura je izrađena u suradnji s Hrvatskom knjižnicom za slijepe iz Zagreba, a bit će dostupna slijepim i slabovidnim osobama u 33 regionalne udruge slijepih, Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te u 17 gradskih knjižnica diljem Hrvatske.

Ministarstvo je u suradnji s Udrugom za samozastupanje tu brošuru objavilo i u e-formatu jednostavnom za čitanje za osobe s disleksijom, stoji u priopćenju.

Osim izdavanja materijala koji će vrstom i sadržajem biti prilagođeni različitim ciljnim skupinama, posebna će se pažnja posvetiti prilagodbi informacija o natječajima, ali i ostalim informacijama o EU fondovima, kako bi se na što primjereniji način o tome informirali svi potencijalni korisnici EU sredstava.

Dodaje se da ministarstvo time promiče jednake mogućnosti i suzbija oblike diskriminacije na osnovi spola, rasnog ili etničkog podrijetla, vjere ili uvjerenja, invaliditeta i dobi ili spolne orijentacije.

(Hina) pp/xdtic yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙