FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poreč: Najboljim vinarima na Vinistri dodijeljene medalje

Autor: Daniele Sponza

POREČ, 11. svibnja 2016. (Hina) - U Poreču su u srijedu navečer, dva dana uoči službenog otvaranja 23. izložbe vina i vinarske opreme "Vinistra" dodijeljena odličja i priznanja vinarima koji su svoja vina, ulja, i rakije prijavili na ocjenjivanje za ovogodišnju Vinistru te za dodjelu oznake IQ - istarska kvaliteta za vino malvazija i teran.

 Odlična berba 2015. omogućila je da je za ovogodišnju Vinistru predano na ocjenjivanje daleko više vina nego prethodnih godina, odnosno ukupno 442, rečeno je na svečanosti dodjele nagrada.

 Njihova je kvaliteta potvrđena sa 129 zlatnih medalja, što je najviše u sve 23 godine otkako postoji Vinistra, istakmuto je.    

 Svečanost u porečkom hotelu Laguna Parentium počela je dodjelom medalja za Svijet malvazija, međunarodno natjecanje u malvazijama, na koje su pristigli uzorci iz pet europskih zemalja - Hrvatske,  Slovenije, Španjolske, Italije i Grčke. Podijeljeno je ukupno 75 zlatne medalje, uz jednu veliku zlatnu za španjolsku vinariju  El Grifo.

 U konkurenciji maslinovih ulja dodijeljeno je šest zlatnih medalja i osam srebrnih dok je u konkurenciji jakih alkoholnih pića predano šest zlatnih odličja, 12 srebrnih i četiri brončanih medalja. 

  Najboljom mladom istarskom Malvazijom proglašena je malvazija Vina Fakin a za najbolju zrelu malvaziju ona Vina Cattunar (berba 2013).

 Najbolji mladi teran je iz vinarije Vina Dobravac iz Rovinja a titula najboljeg zrelog terana pripala je vinariji Benvenuti (berba 2012).

 Koparska vinarija Brič proglašena je najboljom u konkurenciji mladog refoška dok se vinarija Degrassi okitila titulom najboljeg zrelog refoška (berba 2011.).

 

(Hina) dspo ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙