FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krila Oluje u Zemuniku predstavili program za ovogodišnje nastupe

Autor: Andrina Luić

ZEMUNIK, 11. svibnja 2016. (Hina) - Akrobatska skupina Krila Oluje, koja djeluje u sastavu Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, predstavila je u srijedu u vojarni Zemunik letački program za nastupe u ovoj godini.

 U 20-ak minuta atraktivnog programa predstavljene su 22 figure, a četiri su izvedene prvi put što je, prema riječima pukovnika Damira Barišića, vođe eskadrile, za svaku pohvalu jer je ova skupina pilota zajedno tek godinu dana.

 "Piloti koji su trenutačno u grupi imaju iza sebe jednu sezonu iskustva, a za nove elemente koji su prikazani, uz postojeće, bilo je dovoljno pet, šest sati po pilotu efektivnog programa u zraku. Riječ je o vrhunski talentiranim pilotima kojima nije potrebno puno vremena jer je njihova primarna zadaća obuka hrvatskih i omanskih pilota. Nama je letenje u ovakvoj grupi na neki način sporedna aktivnost i pokušavamo za to odvojiti vrijeme koliko je moguće. Ovo je vrhunac upravljanja avionom po tehnici pilotiranja", izjavio je pukovnik Barišić.

 Krila Oluje prvi put su predstavljena 2005. na proslavi 10. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluje u Kninu. Od tada su nastupili više od stotinu puta u zemlji i svijetu te dobili mnoge nagrade i priznanja. Ove će godine sudjelovati na dva međunarodna aeromitinga, u Velikoj Britaniji i Austriji.

(Hina) xalui ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙