FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vinkovcima otvoren 20. Sajam zdravlja

Autor: Željko Draženović

VINKOVCI, 15. travnja 2016. (Hina) - Sajam zdravlja, dvadeseti po redu i s međunarodnim sudjelovanjem, svečano je u petak otvoren u vinkovačkoj dvorani "Barun Trenk" uz sudjelovanje 132 izlagača u izložbenom dijelu te 101 predavača u stručnom dijelu Sajma, koji se održava s glavnom temom "Iskustva implementacije Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom".

  Proizvode i usluge na 20. Sajmu zdravlja, čiji su Vinkovci domaćin u posljednjih 16 godina, izložila su 132 izlagača iz Hrvatske, BiH i Estonije čiji je grad Kuressaare i jedan od ovogodišnjih partnera Sajma zdravlja. Među izalagačima ima proizvođača zdrave hrane, medicinske opreme, rukotvorina, a svoje usluge predstavile su i brojne zdravstvene ustanove i organizacije. U sklopu sajma održava se i niz stručnih predavanja, edukacija za licenciranje za strukovna usavršavanja, okrugli stolovi te panel rasprave na temu očuvanja i unaprjeđenja zdravlja, zdravog način života i ponašanja u zdravstvenim kriznim situacijama.

 Otvarajući Sajam, zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić podsjetio je kako je cilj Sajma zdravlja bio i ostao samo jedan - povezivanje zdravstvene i nezdravstvene struke te stvaranje preduvjeta za očuvanje i unaprjeđenje zdravlja. "Činimo u tom pogledu koiliko možemo, a nadamo se kako će se u budućnosti u našim proračunima naći više sredstava kako bi još više izdvajali za projekte koji se tiču očuvanja i unaprjeđenja zdravlja, zaštite okoliša i drugih vidova poboljšanja standarda života građana", poručio je Bosančić.

 Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Željko Cirba naveo je kako su županijske vlasti itekako svjesne potrebe očuvanja zdravlja građana, jer je ono u konačnici i najvažnije svakome građaninu, pa županija u tom smjeru i djeluje financirajući ili sufinancirajaući brojne projekte koji se posredno ili neposredno odnose na zdravlje. "U tom pogledu vidimo i veliku šansu u EU fondovima i nastojat ćemo ih što više koristiti", rekao je.

 Brojne izlagače, sudionike i posjetitelje pozdravila je i koordinatorica Hrvatske mreže zdravih gradova Selma Šogorić, rekavši kako će se na Sajmu po prvi put kroz dvodnevne radionice održati i evaluacija za sva područja koja su pratila implementaciju Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom. Na sajmu koji traje do nedjelje građani mogu besplatno izmjeriti krvni tlak, provjeriti razinu šečera u krvi te se savjetovati s nizom stručnjaka o zdravoj prehrani, tjelovježbi i drugim oblicima očuvanja vlastitoga zdravlja.

 Organizatori 20. sajma zdravlja su Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija i Hrvatska mreža zdravih gradova, a pokrovitelj Ministarstvo zdravlja.

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙