FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatskim projektima odobreno 55 tisuća eura potpore

Autor: Anamarija Grbin

ZAGREB, 15. travnja 2016. (Hina) - Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA objavio je listu odobrenih projekata na prvom roku poziva za razvoj pojedinačnih projekata, među kojima su i igrani film "Dnevnik Pauline P." te dokumentarac "Tko je smjestio Kaktusiću?", čijim će se producentima odobriti potpora od 55 tisuća eura.

 "Time se Hrvatska našla na 15. mjestu u odnosu na 28 zemalja koje ostvaruju potporu na temelju ovoga roka poziva te ima isti broj odobrenih projekata kao Velika Britanija, Švedska, Portugal i Irska", izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

 Hrvatski projekti odabrani su između njih 370 prijavljenih iz 32 zemlje članice Potprograma MEDIA, a odobreno ih je 56.

 Igranom filmu "Dnevnik Pauline P." Jake produkcije, koji nastaje prema istoimenom romanu za djecu Sanje Polak, odobrena je potpora 30 tisuća eura.

 "Radi se o filmu koji se temelji na dnevniku jedne djevojčice. Iz kritičke perspektive i uz komične situacije, ona govori o svojim problemima u prijateljstvu, ljubavi, odanosti i obitelji. Priča je neodoljiva i smiješna te posjeduje dobar dramski potencijal", navodi se u obrazloženju.

 "Glavni je lik pozitivna djevojčica, koja je u isto vrijeme inteligentna, inovativna, tvrdoglava i dopadljiva. Sama radnja filma smještena je u stvarni svijet, s pokojim dodirom 'čarolije'. Razvojni je plan također detaljno predstavljen i odgovara potrebama projekta. Proračun je adekvatan i prati aktivnosti razvojne strategije", dodaje se.

 Projektu "Tko je smjestio Kaktusiću?" producentske tvrtke Nukleus film odobrena je potpora 25 tisuća eura.

 "Tema ovoga kreativnog dokumentarca ima velik potencijal, a zahvaljujući različitim razinama 'iščitavanja', film može biti dopadljiv široj publici. Snaga izražavanja crtežom danas je itekako aktualna, a priča sama po sebi predstavlja zanimljiv isječak iz naše nedavne prošlosti", obrazloženo je.

 "Stil pisanja vrlo je precizan u pojašnjavanju istrage, informacija i emocija. Kreativni je tim uvjerljiv, a prethodno iskustvo u okviru međunarodne dokumentarne scene potvrđuje daljnje mogućnosti tvrtke u razvoju i proizvodnji filmova za međunarodno tržište", napominje se.

(Hina) xagrb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙