FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Energetska obnova zgrada odgojno-obrazovnih institucija vrijedna devet milijuna kuna

Autor: Dragana Tičinović

ZAGREB, 11. travnja 2016. (Hina) - Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević potpisao je 12 odluka o energetskoj obnovi zgrada odgojno-obrazovnih institucija ukupne vrijednosti devet milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva Europskog i hrvatskog Fonda iznose sedam milijuna kuna, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Odluke se odnose na dva dječja vrtića, sedam osnovnih škola i tri centra predškolskog odgoja. Novi javni poziv otvara se 15. travnja, kada će se zaprimati prijave za sufinanciranje radova na energetskoj obnovi, u sklopu pilot projekta kojim je predviđena dodjela 24 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Osam odluka odnosi se na izradu projektne dokumentacije koja se financira bespovratnim sredstvima za dječji vrtić Rakovac u Karlovcu, tri centra predškolskog odgoja u Vinkovcima, te osnovne škole u Đurmancu, Antinu, Kutjevu i Kutini.

Četiri odluke odnose se na izvođenje radova energetske obnove, uz bespovratna sredstva u visini od 70 do 95 posto ukupne investicije, na dječjem vrtiću u Šibeniku i osnovnim školama u Novoj Rači, Kutini i Đakovu, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xdtic ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙