FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRESUDA Reformisti zgroženi oslobađajućom presudom za Šešelja

Autor: Tatjana Kolak

ZAGREB, 31. ožujka 2016. (Hina) - Narodna stranka - reformisti zgroženi su oslobađajućom presudom po svim točkama optužnice za haškog osumnjičenika Vojislava Šešelja, poručeno je u četvrtak iz te stranke.

Iako ni sam Šešelj u svojim brojnim iskazima nije negirao svoju mračnu ulogu u ratnim zbivanjima u Hrvatskoj početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Šešeljevoj ulozi u ratnim zbivanjima nije pronašao nikakve elemente kaznenih djela.

Izreka "Pravda je spora, ali dostižna" u ovom se slučaju, ističu, pokazala potpuno promašenom. Žrtve ratnih zločina nisu našle svoj mir, a zločini su činom oslobađajuće presude rehabilitirani. Svaka nevina žrtva zaslužuje spokoj i pravdu, a pravda je izostala.

Reformisti drže da je Haški sud svojom presudom relativizirao uloge žrtve i agresora u Domovinskom ratu.što će, uvjereni su Reformisti, ohrabriti nacionalističke snage u Srbiji uoči tamošnjih izvanrednih parlamentarnih izbora te time produbiti ionako krhke odnose između Hrvatske i Srbije.

(Hina) xkt yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙