FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 15. sajam "Proizvodi hrvatskog sela"

Autor: Tanja Pernička
ZAGREB, 11. ožujka 2016. (Hina) - U zagrebačkom Boćarskom domu u petak je otvoren 15. sajam "Proizvodi hrvatskog sela", na kojem do nedjelje, 13. ožujka svoje proizvode izlaže i prodaje 250 izlagača iz svih krajeva Hrvatske.
 Cilj sajma, kako je istaknuto, je promocija i prodaja proizvoda hrvatskog sela te opskrba potrošača proizvodima do kojih teže dolaze, kao i promocija kulture i tradicije hrvatskog sela.
 Sajam je otvorio ministar poljoprivrede Davor Romić koji je poručio da u državnom proračunu "poljoprivredni proizvođači neće biti uskraćeni niti za jednu kunu u odnosu na prošlu godinu".
 Romić je ponosan što su osigurana sredstva za poljoprivredne proizvođače te poručuje kako će fokus ministarstva biti i na tome da se što više sredstava povuče iz EU fondova.
 Proizvodi hrvatskog sela, autohtoni proizvodi te spajanje poljoprivrednih proizvoda s turističkom ponudom je zadaća Ministarstva poljoprivredi i Vlade. Učinit ćemo sve da naši autohtoni proizvodi budu prepoznati na tržištu, rekao je Romić, ističući i kako će se u suradnji s Ministarstvom turizma radi na projektu čiji je cilj da autohtoni proizvodi nađu svoje mjesto u u turističkoj ponudi.
 Ministar ističe i kako mjere ruralnog razvoja, na kojima se intenzivno radi, trebaju vratiti vjeru u ruralni prostor i poljoprivrednog proizvođača.
 Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić poručio je kako će Grad Zagreb osigurati sredstva za kvalitetne projekte poput ovog sajma te očekuje partnerski odnos i s resornim Ministarstvom poljoprivrede.
 Damir Kovačić, iz tvrtke Agrarno savjetovanje koja je organizator sajma, ističe kako je ovaj sajam bio i ostao poticaj seljačkim gospodarstvima, prehrambenim obrtima i tvrtkama da za njihove kvalitetne proizvode ima prostora na tržištu. Sajam također omogućava građanima Zagreba da dođu do kvalitetnih tradicijskih proizvoda kojih nema na policama trgovačkih lanaca. 
 Odgovarajući na upite novinara ministar Romić nije želio komentirati medijske napise po kojima si je ministar turizma Anton Kliman u predstečajnoj nagodbi jedne svoje tvrtke oprostio dug od gotovo 700 tisuća kuna. 
 Na upit podržava li isplatu uskrsnice u Hrvatskim šumama u iznosu od 1.250 kuna, Romić je rekao kako prvo mora napraviti analizu da vidi o čemu se radi. 

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙