FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: Festival dokumentarnog rock filma (DORF) tek na ljeto

Autor: Željko Draženović
VINKOVCI, 6. ožujka (Hina) - Festival dokumentarnog rock filma (DORF), koji je prije deset godina u Vinkovcima pokrenula vinkovačka Udruga ljubitelja filma "Rare", svoje 10. izdanje imati će na ljeto umjesto kao dosad u ožujku, a, održavat će se i u nekoliko gradova na Jadranu.
 "Nakon devet izdanja festivala, zaključili smo da je ljeto ipak primjerenije festivalsko vrijeme od proljeća", rekao je  Hini osnivač i umjetnički ravnatelj festivala Toni Šarić.
 Šarić napominje da je nedavno raspisan i natječaj za filmove koji će biti prikazani na jubilarnom 10. izdanju, koje će biti drugačije od prošlogodišnjih festivala na kojima se prikazivalo i do četrdesetak filmova.
 "Novi" DORF ponudit će najviše desetak glazbenih filmova, ali će bogatiji biti ostatak programa koji će sadržavati mnošto zanimljivih događaja, od glazbenih koncerata, izložbi i promocija. 
 "Film više definitivno neće biti u središtu pozornosti festivala. Godinama se promjenila i publika koja sada traži neke nove sadržaje i nema tolikog interesa presjediti sat ili sat i pol u dvorani ili na otvorenom i gledati film", kaže Šarić.
 Također ističe da se više ne može govoriti o DORF-u samo kao vinkovačkom glazbenom festivalu.
 "DORF je postao pomalo svačiji. Idemo tamo gdje nas ljudi žele i hoće gledati. Ni do sada nismo imali tko zna kakvu podršku vinkovačkih gradskih vlasti tako da je došlo vrijeme da i tu napravimo promjene", kaže Šarić koji se prije godinu dana u potrazi za poslom i sam s obitelji odeslio iz Vinkovaca.

(Hina) xzdra ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙