FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za grad: Zagreb na posljednjem mjestu po odvojenom sakupljanju otpada

Autor: Marina Bujan
ZAGREB, 4. veljače 2016. (Hina) - Stranka Za grad u četvrtak je Uredu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića poslala zahtjev da joj odobri isticanje 30 jumbo plakata u sklopu edukativne kampanje "Sad stvarno stavi pravu stvar na pravo mjesto", kojom želi upozoriti da je Zagreb u nedavnom izvješću Europske komisije na posljednjem mjestu od svih europskih metropola po uspješnosti odvojenog sakupljanja otpada. 

"Tu listu vodi Ljubljana sa skoro 80 posto uspješnosti odvojenog sakupljanja otpada, dok se Zagreb može 'pohvaliti' s jedan posto uspješnosti", priopćila je stranka Za grad. Ističe kako je potrebno podići svijest o važnosti odvojenog prikupljanja otpada, osobito u kontekstu novog sustava naplaćivanja otpada po volumenu s kojim mnogi građani mogu očekivati veće cijene odvoza.


S obzirom na edukativni karater aktivnosti, stranka se nada da će im Grad Zagreb postavljanje 30 jumbo plakata na reklamne panoe odobriti bez naknade. Podsjeća da je lani Bandić izmijenio Pravilnik o kriterijima za određivanje naknade za postavljanje plakata, te samo tri dana nakon toga besplatno dodijelio reklamni prostor za 30 jumbo plakata stranci Bandić Milan 365, zbog čega je od Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa kažnjen s 30.000 kuna.


Za grad poziva i ostale političke stranke, organizacije civilnog društva i pravne osobe obuhvaćene tim pravilnikom da također podnesu zahtjeve za reklamiranjem i time "ostvare pravo koje je dosad bilo pruženo samo nekima".

(Hina) xbma ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙