FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tri animirana filma u natjecateljskom programu festivala u Belgiji

Autor: Gea Vlahović
ZAGREB, 2. veljače 2016. (Hina) - U natjecateljskim programima 35. međunarodnog festivala animiranog filma Anima, koji se od 5. do 14. veljače održava u Bruxellesu, prikazat će se hrvatski kratkometražni animirani filmovi "Stakleni čovjek" Daniela Šuljića i "Slatki snovi" Dinka Kumanovića, te manjinska hrvatska koprodukcija "Život s Hermanom H. Rottom" autorice Chintis Lundgren, priopćio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC). 

 Kako se ističe u priopćenju, film "Stakleni čovjek" nastao je u produkciji Kreativnog sindikata i koprodukciji Zagreb filma, a prikazat će se u međunarodnom natjecateljskom programu Anime, u koji je uvršten i višestruko nagrađivani kratkometražni animirani film "Život s Hermanom H. Rottom", nastao u koprodukciji estonskog studija Chintis Lungreni Animatsioonstuudia, Adriatic Animationa iz Pule, Umjetničke organizacije Anima iz Zagreba i danskog GoodJobStudiosa. 

 Kratkometražni animirani film "Slatki snovi", nastao u produkciji Zagreb filma, premijerno je prikazan na prošlogodišnjem izdanju Animafesta, a u Bruxellesu će biti prikazan u međunarodnom dječjem natjecateljskom programu. 

 U sklopu 35. izdanja Anime gledatelji će vidjeti 135 katkometražnih filmova iz cijelog svijeta, a o pobjednicima odlučuju međunarodni žiri i publika.

 Uz filmove kratkog metra u sklopu festivala, čiji je fokus ove godine na japanskoj i animaciji Velike Britanije, u programu su i novi dugometražni animirani filmovi, među kojima i "Anomalisa" u režiji Charliea Kaufmana i Duka Johnsona, te "Miss Hokusaï" japanskog redatelja Keiichija Hare.

(Hina) xgvla ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙