FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mimica podržava brže napredovanje BiH prema EU

Autor: Zoran Krešić
MOSTAR, 11. siječnja 2016. (Hina) - Povjerenik EU za međunarodnu suradnju i razvitak Neven Mimica podržao je u ponedjeljak ambicije vlasti BiH da do kraja siječnja podnesu zahtjev za članstvo u Europskoj uniji, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova BiH.
Kako je priopćeno iz ministarstva vanjskih poslova BiH tijekom susreta u Bruxellesu s voditeljicom misije Bosne i Hercegovine pri Europskoj uniji veleposlanicom Lidijom Topić povjerenik Mimica je rekao kako je neophodno ubrzati napredovanje Bosne i Hercegovine na europskom putu. Najavio je da će i osobno podržati političke ambicije i proeuropski put Bosne i Hercegovine, priopćeno je.

Po istim navodima veleposlanica Topić je povjerenika Mimici informirala da je u BiH započelo provođenje promjena u sklopu reformske agende i drugim strateškim dokumentima, te da je BiH od Europske komisije dobila, nakon dužeg vremenskog razdoblja, ohrabrujuće pozitivno izvješće za 2015.

"Veleposlanica Topić je naglasila da Bosna i Hercegovina želi iskazati političku ambiciju i predati zahtjev za prijem u članstvo u EU u siječnju 2016. na samom početku nizozemskog predsjedanja Europskom unijom. Predavanje zahtjeva predstavlja poticaj za nastavak ustrajnog rada na izgradnji stabilnosti i učinkovitosti zemlje",  navodi se u priopćenju MVP-a BiH.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙