FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štimac: u KBC-u Rijeka znatno bolji poslovni rezultati nego godinu ranije

Autor: Dean Silić
RIJEKA, 18. prosinca 2015. (Hina) - Sanacijski upravitelj KBC Rijeka Davor Štimac na svečanoj je sjednici bolničkog Stručnog vijeća istaknuo da su ostvareni znatno bolji poslovni rezultati do sada u ovoj godini nego prošle godine, te da je svaki mjesec završen s pozitivnim financijskim rezultatom. 
 U 11 mjeseci ove godine je ostvaren prihod od 820 milijuna kuna, a 2014. u istom razdoblju 579 milijuna, a to je ostvareno uz povećanje troškova lijekova za 13 posto, pri čemu je potrošnja skupih lijekova ostala na dotadašnjoj razini, rekao je.

 KBC-u Rijeka Ministarstvo zdravlja odobrava dodatna sredstva, koja se daju za bolje rezultate, tako da svakog mjeseca dobija dodatnih 2,5 milijuna kuna, što je pokazatelj uspješnosti i kvalitete, rekao je Štimac.

  U 2015. godini su smanjene stope bolovanja i liste čekanja, otvorene su dislocirane ambulante, skraćena je hospitalizacija, a povećana popunjenost bolničkih kapaciteta za 10 posto i sad iznosi 75 posto; zaustavljen je odljev liječnika u inozemstvo i povećan interes liječnika iz drugih dijelova Hrvatske za dolazak u ovaj KBC, naveo je. Također, ulaže se u objekte, riješen je problem parkinga u krugu KBC-a, dodao je.

 Priprema se gradnja objekata prve faze nove sveučilišne bolnice, čija je izgradnja glavni strateški cilj, rekao je. Izravnava se teren i ruše derutni objekti, nakon čega će se raspisati natječaj za građevinski iskop, što bi trebalo učiniti tijekom sljedeće godine. Početak gradnje objekata za ginekologiju i porodništvo, centra za podvodnu i hiperbaričnu medicinu, odnosno barokomore, višeetažne garaže i nekoliko drugih objekata očekuje se krajem sljedeće godine, rekao je Štimac. 

 Vizija razvoja KBC Rijeka jest uspostava dinamične ustanove usmjerene izvrsnosti uz integraciju kliničke prakse, nastave i istraživanja.

 Na svečanoj sjednici Stručnog vijeća uručeni su darovi zaposlenicima KBC-a koji su u 2015. godini stekli uvjete za odlazak u mirovinu.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙