FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umjetničke slike krase hodnike fizikalne medicine splitskog KBC-a

Autor: Žaklina Jurić
SPLIT, 8, prosinca 2015.- (Hina) Likovna udruga Art Clissa iz Klisa u utorak je navečer Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju s reumatologijom KBC Split donirala 22 umjetničke slike koje sada krase hodnike te ustanove.
 Donacijom su osim osoblja bolnice zadovoljni i pacijenti koji kažu da se sada u bolnici osjećaju kao kod kuće s obzirom na lijepo uređen prostor.
 Predsjednik Likovne udruge Art Clissa Ante Sarić Tone je rekao da u udruzi imaju šest akademskih slikara i 22 amatera, te da su dosad već donirali slijepe Splitsko-dalmatinske županije, a prije godinu dana i poplavljene u Slavoniji.
 Vršiteljica dužnosti pročelnika odjela, liječnica Ivanka Marinović je rekla kako se do ideje o postavljanju slika došlo nakon uređenja vrta kojeg su uredili zahvaljujući brojnim donacijama. Rekla je kako su neki članovi udruge Art Clissa bili njihovi pacijenti koji su došli na ideju da prostor oplemene umjetničkim djelima. Marinović je rekla da nisu očekivali toliki odaziv. 
  Iznenadili su nas u nedjelju kada smo zajedno u hodnike postavili slike. Pacijenti su bili toliko dirnuti. To je jedna novina u ovim prostorima. U rehabilitacijskoj medicini pacijenti nakon operacije, proživljene traume ili neurološkog inzulta imaju određene traume. Bitno je ne djelovati samo u smislu ponovnog oporavka, da ih naučimo hodati i odijevati se. Bitna je jedna emotivna komponenta, resocijalizacija To je upravo idealno za njih", kazala je Marinović.
 Sljedeća je ideja donacijama prikupiti knjige koje će biti u svakoj sobi za pacijente koji i u bolnici žele čitati knjige.
 

(Hina) xzjur yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙