FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera dvojezične predstave "Dugonja, Trbonja, Vidonja" u Rijeci

Autor: Dean Silić
RIJEKA, 28. studenog 2015. (Hina) - Predstava "Dugonja, Trbonja, Vidonja/Spillo, Ciccio, Falco", koja se usporedno izvodi na hrvatskom i talijanskom jeziku, premijerno je izvedena u subotu na sceni Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u zajedničkoj produkciji Hrvatske i Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.
  U predstavi pripovjedač govori na hrvatskom jeziku, a radnja se odvija na talijanskom.
 Autorica teksta predstave po izvorniku Karela Jaromira Erbena, ravnateljica Hrvatske drame Magdalena Lupi Alvir ujedno je dramaturginja predstave. Redateljica je Renata Carola Gatica, Argentinka koja živi u Zagrebu od 2007. godine.
 Nastupili su Dean Krivačić, Anton Plešić, Nina Sabo, Andrea Slama i Lucio Slama. Scenografkinja je Liberta Mišan a kostimografkinja Sandra Dekanić.
 Predstava govori o uspješnom nastojanju kraljevića da spasi djevojku u koju je zaljubljen a to ostvaruje uz pomoć Dugonje, Vidonje i Trbonje, trojice prijatelja koje su protjerali iz grada. No oni unatoč tome postaju heroji jer su pomogli kraljeviću u važnom i teškom zadatku. Poruka predstave je da ono što je drugačije, nije nužno loše. 
 Renata Carola Gatica se rodila u Cordobi u Argentini 1978. godine. Studirala je na kazališnom odsjeku Filozofskog fakulteta u Cordobi. Osnivačica je kazališne kompanije "Le Piaf" gdje je 10 godine djelovala kao redateljica s 15-tak režija i mnogobrojnim gostovanjima na festivalima Latinske Amerike.
 Od 2007. godine živi u Zagrebu, gdje je do sad postavila 16 drama. Radila je s kazalištem ZKM, Teatrom &TD, kazalištima Trešnja, Kerempuh, riječkim HNK i drugima. Njeni radovi su osvajali nagrade na Marulićevim danima, Gavellinim večerima, Festivalu glumca, Festivalu Assitej Čakovec, ZSKA Festivalu amatera i Festivalu Zorana Radmilovića u Makedoniji. Umjetnička je voditeljica Teatra Poco Loco, s kojim radi na nizu kazališno pedagoških projekata za djecu.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙