FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tomašić pozvala na odlučnost u borbi protiv islamskog ekstremizma

Autor: Tatjana Kolak
ZAGREB, 25. studenoga 2015. (Hina) - Hrvatska europarlamentarka Ruža Tomašić poručila je u srijedu da se pariškim žrtvama počast ne smije odavati samo svijećama, cvijećem, molitvom ili dirljivim riječima, već odlučnošću u borbi protiv islamskog i svakog drugog ekstremizma.
Tomašić je to izjavila na plenarnoj sjednici u Strasbourgu u raspravi s Komisijom i Vijećem EU na temu nedavnih terorističkih napada u Parizu. "Onaj tko krivo imenuje stvari, pridonosi nesreći svijeta", rekla je Tomašić parafrazirajući Alberta Camusa.

Predstavnike Komisije i Vijeća upozirila je da su i nakon napada na Charlie Hebdo u siječnju ove godine mnogi odbijali stvari nazvati pravim imenom, a oglušivali su se i na upozorenja da se među unesrećenima u izbjegličkoj koloni skrivaju i teroristi.
Politička korektnost, ističe Tomašić, postala je dogma, a sigurnost građana potisnuta je u drugi plan.

"Žalosno je i sramotno da 130 nevinih ljudi mora smrtno stradati, a gotovo 400 biti ranjeno, s tim da je originalni plan terorističkih zlotvora bio još krvaviji ali je, srećom, ostao nerealiziran, da bi policija krenula u racije protiv ekstremista koji su odavno poznati snagama reda i sigurnosti", poručila je Tomašić.

(Hina) xkt ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙