FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena međunarodna konferencija Zagreb Forum 2015

Autor: Marina Bujan
ZAGREB, 24. studenoga 2015. (Hina) -  Međunarodna konferencija "Zagreb Forum 2015 - Creative Cities & Europe", posvećena alternativnim pristupima u razvoju gradova i regija, otvorena je u utorak u Zagrebu, a okupila je više od 150 sudionika iz Hrvatske i 20-ak država koji će razmjenjivati znanja i iskustva koja omogućuju održivi urbani razvoj i stvaraju prosperitetnu budućnost.

"Ponosan sam na hrvatsku metropolu koja je svakim danom sve razvijenija i bogatija inovativnim projektima čija realizacija doprinosi aktivnom povezivanju Zagreba s inovativnim partnerima iz Europske unije", istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je i otvorio konferenciju. Zagreb je označio kao jedno od središta EU koje prati smjernice razvoja modernih gradova s naglaskom na strategiju EU 2020 kojom se podupire razvoj te pametan, održivi i uključiv rast. 

Pohvalio se i dobrim upravljanjem metropolom i sudjelovanjem građana u organizaciji projekata od interesa za grad te unaprjeđenje kvalitete života Zagrpčeana. Čestitao je poduzetnicima koju u tome imaju posebnu ulogu, jer prikazom svojih projektnih inicijativa i potrebnih rješenja za razvoj pametnih gradova pozicioniraju Zagreb uz bok ostalim europskim metropolama. 

Predsjedatelj Zagreb Foruma i direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šesnić rekao je da se konferencija bavi problematikom kako implementirati inovativne projekte u aspekte javne uprave, te kako pružiti pametna rješenja u okviru specijalizacije Urbane Agende, odnosno strateških dokumenata koji upućuju kojem smjeru ići kako bi se unaprijedilo društvo. Istaknuo je da Zagreb ima puno potencijala da postane pametan grad. "Znamo da je Zagreb siguran grad u kojem možete sigurno šetati, hodati, sami, s obitelji i to je jedan aspekt na kojemu možemo graditi budućnost pametnog grada Zagreba", poručio je.  

"S obzirom na ovu trenutno kriznu situaciju u Hrvatskoj, mislimo da će nam samo inovativni proizvodi i nove usluge koje možemo pružati temeljene na inovacijama i znanju izvući Hrvatsku iz gospodarske krize", istaknuo je prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije zagrebačkog Sveučilišta Miljenko Šimpraga.  

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić nagasio je da se mladim ljudima s idejom treba dati šansa da realiziraju u interesu za Zagreb i Hrvatsku. "Hrvatska pamet, hrvatski ljudi, to je rješenje koje će nam omogućiti razvoj, da ljudi jednostavno šansu za svoju karijeru, za svoje živote pronalaze ovdje, a ne da idu van. I moramo sve napraviti što je u našoj moći da svakom koji ima ideju, koji ima dobar projekt, omogućimo institucionalni okvir za razvoj, da je realizira za dobrobit naše zemlje i njegovu osobnu", rekao je Bernardić.  

(Hina) xbma

An unhandled error has occurred. Reload 🗙