FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Balerine i hokejaši zajedno za vrijednosti kulture i sporta

Autor: Anamarija Grbin

ZAGREB, 9. studenog 2015. (Hina) - Hokejaši Medveščaka i balerine Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu snimili su zajednički video spot radi promicanja univerzalnih vrijednosti kulture i sporta, priopćeno je iz HNK.

 Igrači Medveščaka i balerine HNK zamijenili su uloge i spojili naizgled nespojivo, kako bi upozorili na zajedničke vrijednosti i  da sport može biti važnim dijelom kulture, a kultura pridonijeti oplemenjivanju profesionalnoga sporta, ističe se. 

 Jedinstvenu suradnju ostvarili su zamijenivši na jedan dan ispred kamera profesije, ne bi li ukazali na mnoga zajednička obilježja koja povezuju kulturu i sport, a koja ih oboje čine privlačnima publici.

 Dubravka Vrgoč, intendantica zagrebačkog HNK, ocijenila je suradnju balerina i sportaša iznimno uzbudljivom. "Otvorili smo još jednu gradsku priču o susretu vrhunske umjetnosti i vrhunskoga sporta kako bismo povezali naše gledatelje i ponudili im neke zajedničke doživljaje. Želja nam je i dalje otvarati kazalište za različite prakse kojima senzibiliziramo našu publiku za neka nova iskustva", izjavila je Vrgoč prigodom premijernog izlaska video spota.

 "Obiteljska atmosfera i kultura navijanja u Brlogu odavno su poznati, no osim zanimanja za hokej, navijači u Ledenoj ove sezone brojnim posjetima korneru HNK u predvorju Doma sportova, pokazuju velik interes i za kazališne predstave", napominje se u priopćenju.

 Po riječima Natalije Horsnell, jedne od balerina koje su sudjelovale u spotu, tijekom snimanja stvorena su nova prijateljstva, a pokazalo se i kako hokej i balet imaju mnogo toga zajedničkoga. "I jedni i drugi naporno radimo kako bismo dali najbolje od sebe, tjeramo se do nepojmljivih granica izdržljivosti i, što je najvažnije, potpuno smo posvećeni tome što radimo", ustvrdila je, izrazivši nadu da će igrači zapamtiti baletne pokrete koje su ih naučile.

 Igrač Medveščaka Gilbert Brule smatra kako je snimanje spota bila odlična ideja da se ljubiteljima baleta i kazališta približi hokej, ali i da ljubitelji hokeja na zanimljiv način steknu interes za balet. "Ja sam možda najbolji primjer. Prvi put sam balet gledao upravo u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu nakon što sam se zainteresirao tijekom snimanja spota i shvatio koliko je to sve uistinu zahtjevno, a istodobno atraktivno i lijepo gledati", napomenuo je.

(Hina) xagrb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙