FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2015. Sinčić: Most je sistemska stranka koja u koaliciji neće moći dovesti do promjena

Autor: Sara Margetić
ZAGREB, 9. studenoga 2015. (Hina) - Supredsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić ustvrdio je u ponedjeljak da je Most sistemska stranka koja u koaliciji, bilo s HDZ-om bilo s SDP-om, neće moći dovesti do promjena u Hrvatskoj.

"Most je sistemska stranka. On u koaliciji s jednom od tih dviju stranaka neće moći dovesti do promjena u Hrvatskoj", ocijenio je  Sinčić nakon DIP-ove objave rezultata u ponoć prema kojoj je Živi zid osvojio jedan mandat.

Unatoč tome čestitao je Mostu "na uspjehu s medijskim prostorom koji je dobio i novcem koji je uložio".

Nije želio spekulirati kome bi se Most mogao prikloniti. "Nekome hoće. Meni je žao da je njegov predsjednik Božo Petrov prešao preko onoga što je potpisao - izjavu da se neće prikloniti ni SDP-u niti HDZ-u. To ide njemu na savjest", ustvrdio je.

Nije moguće, kaže, doći do promjena ako stranke sustava međusobno slažu vlast. "Samo zamjena sustava može pomoći Hrvatskoj, a ne zamjena stranaka", poručio je Sinčić.

Dodao je kako će se nakon izbora vidjeti tko doista voli Hrvatsku i tko je domoljub. "Mi ćemo tražiti da se ukine valutna klauzula i da se vrate svi preplaćeni iznosi kredita, a vidjet ćemo hoće li druge stranke više voljeti 'švicarac' ili euro", rekao je.

Smatra da to što su osvojili samo jedan mandat nije njihova greška. "Mi smo napravili sve što je bilo u našoj moći. Nije stvar u nama već u nečem drugom, to ćemo tek vidjeti", kazao je.

Sinčić je najavio da neće biti saborski već narodni zastupnik te da će raditi kao i prije - ne samo u Saboru, već i na terenu. Ići će, kaže, na deložacije sa saborskim imunitetom pa očekuje da do deložacija neće doći jer policija ne smije postupati prema osobi s imunitetom.

Istaknuo je da ga niti jedna stranka dosad, koliko zna, nije zvala. "A ne bih se niti javio. Nemamo o čemu pričati", poručio je.

(Hina) xsmar ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙