FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2015. Petrov: naš je uvjet za suradnju provedba čitavog paketa reformi

Autor: Smiljanka Škugor Hrnčević
ZAGREB, 9. studenoga 2015. (Hina) - Čelnik Mosta Božo Petrov izjavio je u nedjelju navečer kako je, po dosadašnjim izbornim rezultatima, 18 mandata koje je Most osvojio dovoljno za kontrolu saborske većine, a njihov je uvjet za suradnju provedba čitavog paketa reformi.
Broj osvojenih mandata osigurava nam kontrolu većine u Hrvatskome saboru i na tome ćemo ostati, izjavio je Hini Božo Petrov opetujući da je Most skupina ljudi koja drži do svoje riječi.

"Rekli smo u kampanji da želimo promjene jer samo promjene mogu biti jamac napretka i nadam se da će to i druge stranke prihvatiti", dodao je.

Na pitanje o eventualnoj koaliciji ponovio je da ona ne dolazi u obzir, odnosno da Most želi provesti reforme, i to od porezne reforme, reforme pravosuđa, monetarne reforme, lokalne samouprave itd. "U koaliciju nećemo i nama je riječ svetinja", rekao je Petrov.

Na pitanje hoće li razgovori o njihovim uvjetima za eventualnu suradnju biti tajni ili javni Petrov je rekao da je sav njihov rada javan.

"Spreman sam razgovarati otvoreno i transparentno oko svih naših reformi i prijedloga i volio bih da se napravi live stream", rekao je Petrov.

Na novinarsko pitanje jesu li mu se javili iz HDZ-a ili SDP-a, odnosno imaju li čelnici tih stranaka njegov broj mobitela, Petrov je rekao da ne zna imaju li ga, ali ga večeras još nitko nije zvao.

(Hina) xsšh ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙