FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Petrokemija d.d. - Očitovanje na upit Zagrebačke burze

Autor: Orhideja Štrk
Kutina (HinaOTS) - PETROKEMIJA, d.d. tvornica gnojiva, Kutina, Aleja Vukovar 4, MBS 080004355, OIB 24503685008, objavljuje očitovanje u vezi informacija objavljenih u Večernjem listu:

Vezano uz upit Zagrebačke burze o informacijama objavljenim u izdanju Večernjeg lista pod naslovom „Za Petrokemiju stiglo čak pet ponuda, među njima Ina, MET, PPD“ u kojem se navodi: „Prema informacijama, kako se i očekivalo, javili su se mađarski MET, inače tvrtka povezana s MOL-om, zatim Ina i PPD, a jedni i drugi imaju potraživanja od Petrokemije i već je postojala ideja da se ta potraživanja pretvore u vlasnički udjel. PPD ne bi išao sam, nego sa strateškim partnerom, a navodno bi mogao biti austrijski Borales…“ kao i "Pismo namjere predala je i srpska kompanija Elixir koja djeluje unutar Elixir grupe. Peti je ponuđač rumunjska tvrtka Interagro."

Uprava Petrokemije potvrđuje da je Društvo u razdoblju za iskazivanje indikativnog interesa za upisom novih redovnih dionica u novcu, stvarima i pravima u razdoblju od 2. do 23. listopada 2015. g. zaprimilo pet izjava za upis novih dionica. Sve izjave su indikativnog karaktera te ne obvezuju niti davatelje izjave niti Petrokemiju. 

Izvještaj o prikupljenim izjavama po javnom Pozivu danas je razmatrao Nadzorni odbor Društva te je zaključio da se s društvima koja su poslala izjave obave dodatni razgovori koji će omogućiti donošenje daljnjih odluka u cilju provođenja postupka dokapitalizacije Petrokemije d.d.  O daljnjim postupcima u procesu Društvo će izvijestiti javnost.

Napomena o izvoru:
Petrokemija, d.d. 
Aleja Vukovar 4, Kutina
tel: 044 647 270
fax: 044 680 882
e-mail: uprava@petrokemija.hr
web: www.petrokemija.hr
- end - -

(HinaOTS)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙