FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2015. Krstičević: učili smo jedni od drugih kako braniti Hrvatsku

Autor: Pejo Gašparević
SPLIT 24. listopada 2015. (Hina) - Nositelj liste Domoljubne koalicije u 10. Izbornoj jedinici Damir Krstičević izjavio je u subotu kako su on i branitelji učili jedni od drugih kako braniti Hrvatsku, komentirajući time nedavnu izjavu potpredsjednika SDP i ministra Gordana Marasa da je nositelj SDP-ove koalcijske liste u 10. izbornoj jedinici Ante Kotromanović naučio ratovati u Domovinskom ratu, a da je nositelj liste Domoljubne koalicije Krstičević vojne vještine učio u JNA.
 Krstičević je na upit novinara kako komentira Marasovu izjavu u kojoj on uspoređuje njega i Kotromanovića, rekao da ne želi sudjelovati u vrijeđanju “druge strane”. “Što reći, opet ovo što nije domoljublje, vrijeđanje druge strane, a to ne želim raditi. Od koga sam ja učio? Od ovih ljudi koji su tu”, rekao je Krstičević upirući pogled na predstavnike 4. gardijske brigade koji su nazočili njegovom izbornom predstavljanju u Splitu. “I oni su učili od mene. I mi smo učili jedni od drugih kako da branimo i obranimo svoju Hrvatsku”, dodao je Krstičević, kojeg su nazočni na predstavljanju izborne liste u Splitu nakon toga podržali burnim pljeskom. 

 Maras je u intervjuu Jutarnjem listu od 22. listopada usporedio nositelje lista SDP-ove i HDZ-ove koalicije u 10. izbornoj jedinici, brigadira Antu Kotromanovića i generala Damira Krstičevića, rekavši: “Razlika između njih dvojice je ta da je Kotromanović veliki ratnik koji je ratovati naučio u Domovinskom ratu, a učio je i od generala Gotovine. Za razliku od njega, Krstičević je vojne vještine učio u JNA.” 

(Hina) xpgas

An unhandled error has occurred. Reload 🗙