FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2015. SDSS isključio, uz Ljubojevića, i dogradonačelnika Vukovara Srđana Milakovića

Autor: Nena Todorić
ZAGREB,  21. listopada 2015. (Hina) - Zbog isticanja vlastitih kandidatura za parlamentarne izbore mimo odluka Glavne skupštine stranke,  Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) isključila je iz svog članstva dogradonačelnika Vukovara Srđana Milakovića, kao i zamjenika župana iz reda srpske nacionalne manjine i donedavnog predsjednika SDSS-a za Karlovačku županiju Sinišu Ljubojevića.
Predsjedništvo stranke donijelo je odluku o njihovom isključenju zbog isticanja vlastite kandidature za parlamentarne izbore na nezavisnoj listi za 12. izbornu jedinicu, za zastupnike nacionalnih manjina, mimo legitimnih odluka Glavne Skupštine, objavio je SDSS.
Predsjednik stranke Vojislav Stanimirović izjavio je za radio "Dunav"  kako taj čin bivših članova vidi kao osobno nezadovoljstvo što nisu ostvarili svoje ciljeve unutar stranke, ali napominje da je skupština stranke ta koja odlučuje o kandidatima za Sabor.
Čelnik SDSS-a pojašnjava da Ljubojević kao mogući zamjenik kandidata Milorada Pupovca nije dobio podršku tajnim glasovanjem na Glavnom odboru, pa samim tim Skupština o njemu nije ni imala mogućnost glasovanja. Lista Ljubojevića i Milakovića, kao i druge liste pripadnika srpske zajednice sigurno neće utjecati na izborni uspjeh SDSS-a, uvjeren je Stanimirović.
Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u ponedjeljak je za Hinu izjavio da je Ljubojeviću "ambicija pojela pamet". Ljubojević je strelovito napredovao u stranci, od običnog člana prije nekoliko godina, preko predsjednika Gradske organizacije i zamjenika gradonačelnika Ogulina do predsjednika Županijske organizacije i sada zamjenika župana, ali je, kaže Pupovac, djelovao destruktivno te iz stranke izbacio 21 člana, a sada ga je “sustigla vlastita kazna”.

U SDSS-u napominju kako Ljubojevića na Glavnoj skupštini stranke u nedjelju nije podržalo članstvo, te je on potom DIP-u predao svoju listu s dva kandidata i dva zamjenika kandidata. Glavni odbor je na zadnjoj sjednici zbog kršenja Statuta izrekao Ljubojeviću opomenu pred isključenje.


(Hina) xntod ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙