FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2015. Biondić: u Rijeci tri uvezena nacionalizma - jugoslavenski, talijanski i velikosrpski

Autor: Helena Šupraha
RIJEKA,  21. listopada 2015. (Hina) – Nositelj koalicijske liste „Spremni“ u 8. izbornoj jedinici,  nezavisni kandidat Mile Biondić, izjavio je u srijedu u Rijeci da u toj izbornoj jedinici očekuju mandat te da će birači prepoznati njegov rad i dati mu povjerenje, ocijenivši kako u Rijeci na snazi tri uvezena nacionalizma - jugoslavenski, talijanski i velikosrpski. 
Rijeka je zapostavljena, ali se u njoj uvijek nađe veliki broj domoljubnih snaga koje žele pokazati da bi Rijeka bez njih bila grad u Hrvatskoj ali ne bi bila hrvatski grad, kazao je Biondić na konferenciji za novinare.
Ocijenio je da su u Rijeci na snazi tri uvezena nacionalizma - jugoslavenski, talijanski i velikosrpski. 
 „Jedan je jugoslavenski koji je uz pomoć 'bratstva i jedinstva' i vladajuće klase u 70 godina stvorio apolitičnu situaciju, drugi je talijanski koji se nikada nije odrekao našeg priobalja i otoka, a treći je velikosrpski koji, uz državni proračun, program Milorada Pupovca i angažman Frljića u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK), radi sve ove performanse koji ne priliče ustanovi kao što je HNK“, naglsio je Biondić.
Podsjetio je je da su Udruga dragovoljaca i on osobno bili organizirali tri prosvjeda, kako bi svratili pozornost cijele hrvatske javnosti i poslali poruku da bi HNK trebala biti mjesto gdje se izvode kazališne predstave, a ne ove političke predstave.
 Ako se netko želi baviti politikom neka izvoli plaćati zakup kazališta, a ne ga koristiti na teret poreznih obveznika, naglasio je Biondić.

Biondić protiv davanja državnog novca nevladinim udrugama koje rade protiv interesa Hrvatske

Također je naveo da će se zalagati da Krčki most bude besplatan za sve hrvatske građane, kao i tunel Učka te da se ukine davanje novca nevladinim udrugama i da se "strogo stavi pod kontrolu svaki novac koji dolazi iz inozemstva u nevladine udruge, koje direktno rade protiv interesa Hrvatske“.
Rekao je da će se zalagati i za izmjenu izbornog zakona koji bi, smatra,  trebao regulirati brisanje dvostrukoga prava glasa,  te da se uvede stimulativni način izlaska na izbore, kako bi bili pravičniji.
Predsjednica Hrvatske konzertvativne stranke (HKS) i nositeljica izborne liste koalicije „Spremni“ u 10. izbornoj jedinici, RužaTomašić, rekla je da je došla poduprijeti Biondića, koji je hrvatski branitelj, pošten i iskren čovjek kojeg ljudi prepoznaju i vjeruju mu.
 „Mislim da je ovo točno ono što Rijeci treba, jer Rijeka se ne treba okretati prema Italiji ili prema nekim drugim državama, nego prema Hrvatskoj i hrvatskom narodu“, kazala je
Nositelj koalicijske liste u 7. izbornoj jedinici Ante Golem (HKS)  rekao je da je riječki HNK institucija hrvatskog naroda i Rijeke, da ne može postati poligon za različite politikante i provokacije te kako mora njegovati tradiciju ovoga kraja, hrvatsku tradiciju.
„Ponosni smo da možemo podržati Milu Biondića na našoj listi i da možemo zajedno pokazati da se zajedništvom može stati na kraj i takvima koji se praktički sprdaju i s Hrvatskom i s braniteljima i građanima Rijeke, ovim svojim performansima i uništavanjem institucije Hrvatskoga narodnog kazaluišta“, zaključio je Golem.

(Hina) xhsup ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙