FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prijavite projekt za Nagradu za mlade Karlo Veliki 2016.

Autor: Zrinka Treščec
ZAGREB, 20. listopada 2015. (Hina) - Mladi u dobi od 16 do 30 godina koji su pokrenuli projekt s europskom dimenzijom mogu se prijaviti za devetu Nagradu za mlade Karlo Veliki koju dodjeljuje Europski parlament.

Natječaj je otvoren 15. listopada, a prijaviti se može do 25. siječnja 2016. objavio je Europski parlament.

Osim priznanja, medijske promocije i posjeta Europskom parlamentu, dobitnici osvajaju i novčanu nagradu kako bi dalje mogli razvijati svoje inicijative.

Nagradu za mlade Karlo Veliki organiziraju zajednički Europski parlament i Međunarodna fondacija za Nagradu Karlo Veliki iz Aachena, a dodjeljuje se svake godine za uspješne projekte s europskim karakterom mladim Europljanima u dobi od 16 do 30 godina.

Projekti bi trebali biti namijenjeni mladima u Europi i na praktičan način poticati toleranciju, suživot i izgradnju europskog identiteta.

Tri nagrađena projekta osvajaju pet, tri odnosno dvije tisuće eura, a predstavnici su  pozvani u Bruxelles ili Strasbourg.
Predstavnici 28 nacionalnih pobjedničkih projekata iz svih zemalja članica pozvani su na svečanu dodjelu nagrade 3. svibnja u Aachen, dok su predstavnici tri pobjednička projekta pozvani u Bruxelles ili Strasbourg iduće jeseni.
Pobjednici 2015.

Predstavnici pobjedničkih projekata za ovu godinu posjetili su Bruxelles 14. i 15. listopada i susreli se sa zastupnicima Europskog parlamenta.

Prvu nagradu osvojio je projekt @RealTimeWW1 iz Luksemburga. Riječ je o projektu studenata europske suvremene povijesti Sveučilišta u Luksemburgu koji pričaju o životu tijekom Prvog svjetskog rata na Twitter profilu @RealTimeWW1.

Drugu nagradu osvojio je projekt Fronterras-European iz Francuske, 28 mladih Europljana, od kojih četvero živi na vanjskim granicama Europske unije. Kreirali su internetsku stranicu na kojoj pričaju priče o životu na granicama i putovanjima preko njih.

Treću nagradu podijelili su projekt iz Austrije "Social Soccer Cup" međunarodni turnir u nogometu za mlade i organizacije iz cijele Europe koji organizira Centar za mlade ClickIn, "Poduzetništvo – projekt protiv nezaposlenosti" s Cipra koji promiče raspravu među mladima o nezaposlenosti, imigraciji i neformalnom obrazovanju te Infoactualidad iz Španjolske, online novine Fakulteta za informacijske znanosti s 140 mladih izvjestitelja.

Natječaj se može pratiti na Twitteru @EUYouthPrize s oznakom #ECYP2016

(Hina) xztre yakoz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙