FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2015. IDS i istarski Bošnjaci potpisali izborni sporazum o suradnji

Autor: Daniele Sponza
PULA, 20. listopada 2015. (Hina) – Čelnici IDS-a i Bošnjačke asocijacije gradova Buzeta, Labina i Poreča u utorak su u Puli potpisali Sporazum o podršci i suradnji na predstojećim parlamentarnim izborima, kojim spomenute asocijacije iskazuju potporu koaliciji IDS-PGS-RI za predstojeće parlamentarne izbore.

 Sporazum su potpisali predsjednik IDS-a Boris Miletić te ispred Bošnjačke asocijacije Muhamed Muratagić, Mehmed Džekić i Mirza Hasanagić.

 "U Istri s ponosom možemo reći da naš zajednički život, neovisno o tome tko pripada kojoj naciji, vjeri ili ikakvom drugom opredjeljenju, nikada nismo dovodili u pitanje",  istaknuo je Miletić. Dodao je kako ova potpora dodatno obvezuje IDS, "kako bismo se i ubuduće zalagali za navedene temeljne vrijednosti koje živimo u Istri, ali i još više unaprjeđujemo položaj svih nacionalnih zajednica i manjina".

 Miletić je istaknuo kako ovu potporu doživljava kao potvrdu da se svi građani, uključujući i pripadnici nacionalnih manjina, mogu prepoznati u programu "Pravo na svoje" koalicije IDS-PGS-RI. Naglasio je kako je glas za IDS jamstvo da će se glas Istre čuti u Saboru, ali i uvažavati, zaključivši da će IDS ubuduće i u Saboru raditi na očuvanju postojećih prava nacionalnih manjina. 

 Predsjednik Sabora Bošnjačkih Asocijacija Hrvatske Mehmed Džekić kazao je da je ovaj sporazum rezultat dobre suradnje i razumijevanja između IDS-a i bošnjačke manjine u Istri. "Odlučili smo podržati koaliciju IDS-PGS-RI iz razloga što je jedan veliki broj Bošnjaka duboko razočaran dosadašnjim predstavnicima bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskom saboru, koji nisu imali nikakvu komunikaciju ni dosluha s bazom koja ih je birala u Sabor", rekao je Džekić. Dodao je kako su Bošnjaci uvjereni "da je dobro što se Istri dogodio IDS, jer tzv. velike nacionalne stranke promiču nacionalizam, a time je nemoguće graditi budućnost". 

 "Smatramo da jedino IDS nudi konkretne programe i imaju kapaciteta da te programe realiziraju", zaključio je Džekić, izrazivši zadovoljstvo što se koalicija IDS-PGS-RI zalaže za "provedivu decentralizaciju, koja ima konkretne i pozitivne učinke na svakodnevni život svih građana".

(Hina) xdspo ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙