FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Podravska banka je prepoznata kao sigurna mala banka kojoj štednju povjeravaju i klijenti iz Njemačke

Autor: Orhideja Štrk
Koprivnica (HinaOTS) - Podravska banka nudi mogućnost oročavanja depozita i klijentima iz Republike Njemačke. Ulaskom u Europsku uniju, otvorene su mogućnosti širenja poslovanja na područja zemalja članica, što je POBA iskoristila, nudeći povoljnije uvjete štednje i njemačkim građanima.

U suradnji s tvrtkom Saving Global GmbH, koja je ujedno i tržišni lider u ovakvom poslovanju na njemačkom tržištu te MHB-Bank AG iz Berlina, njemačkim klijentima je omogućeno da, putem sofisticirane on-line platforme, ulažu svoja sredstva u države članice EU, iz razloga što njemačke banke imaju niže pasivne kamatne stope u odnosu na banke u ostalim članicama EU ili pak jednostavno žele diversificirati rizik svojih ulaganja.

Za pružanje usluge prikupljanja depozita od klijenata na njemačkom tržištu, POBA je prošla detaljan proces eksternalizacije i dobila odobrenje Hrvatske narodne banke i njemačkog BaFin-a (Die Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht) prije više od mjesec dana.  Podravska banka je trenutno u fazi realizacije prvih depozitnih ugovora. 

Povratne informacije od klijenata su pozitivne koji ističu da su Podravsku banku prepoznali ne samo zbog konkurentnih kamatnih stopa, već i zbog stoljetne tradicije bankarskog poslovanja, budući da Podravska banka svoje začetke poslovanja ima još u dalekoj 1872. godini.

Također, s aspekta reputacijskog rizika, Podravska banka, kao jedna od rijetkih, ima komparativnu prednost u odnosu na ostale Banke na domicilnom tržištu, obzirom da nije bila izložena kreditima uz valutnu klauzulu vezanih uz švicarski franak. Klijenti to cijene i prepoznaju Podravsku banku kao pouzdanog financijskog partnera koji prati tržišne trendove, prilagođava se okruženju i nudi optimalna rješenja za klijenta.

Napomena o izvoru:
PODRAVSKA BANKA d.d.
Opatička 3, 48000 Koprivnica
tel. +385 72 655 000
fax. +385 72 655 200
e-mail: info@poba.hr
web: www.poba.hr

(HinaOTS)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙