FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 17. vukovarski festival komorne glazbe

Autor: zdra
VUKOVAR, 26. rujna 2015. (Hina) - Podizanjem festivalske zastave u perivoju Dvorca Eltz, u Vukovaru je u subotu svečano otvoren 17. vukovarski festival komorne glazbe, a nakon svečanosti otvorenja održan je koncert Zagrebačke filharmonije.

"Vukovar je bio i jest prijestolnica europske kulture. Svake godine se trudimo festival podići na višu razinu da bi privukao što veći broj posjetitelja, kako naših sugrađana tako i brojnih turista", rekla je pročelnica za kulturu i turizam u Gradu Vukovaru Marina Sekulić, koja je festival proglasila i otvorenim.

Ravnateljica vukovarskog Gradskog muzeja Ruža Marić prisjetila se početaka Vukovarskog festivala komorne glazbe koji se 1998. godine prvi put održao i to u tada još uvijek razrušenom dvorcu Eltz. Također je navela da se glazbeni programa ovogodišnjeg festivala održava i u crkvi sv. Filipa i Jakova, dvorcu Eltz i Hrvatskom domu.

Festival traje do 1. listopada, a uz koncert Zagrebačke filharmonije koja je, pod ravnanjem Alexandera Rudina, izvela djela Mirka Kelemena, Luigia Boccherinia i Roberta Schumanna, tijekom festivala održat će se i večeri mladih talenata i hrvatske operete te koncert Darka Žuka na glasoviru.

Vukovarski festival komorne glazbe utemeljili su 1998. godine Gradski muzej Vukovar, Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatska paneuropska unija i Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika.

Pokrovitelj ovogodišnjeg festivala je gradonačelnik Ivan Penava, a organizatori su Gradski muzej i Hrvatski dom Vukovar.

(Hina) xzdra ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙