FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UHPA: 75 agencija s certifikatom ISO 9001:2008

Autor: tmis
ZAGREB, 11. rujna 2015. (Hina) - Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) u petak je u Zagrebu predstavnicima 36 agencija uručila certifikate za upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008, čime je ukupan broj agencija-članica te udruge s tim certifikatom dosegnuo 75 ili trećinu članstva.

"Zadovoljni smo što je toliko članica UHPA-e dobilo te certifikate kojima se potvrđuje da je njihovo poslovanje usklađeno s međunarodnim priznatim standardima kvalitete i da će pružati visoku razinu usluga, a time postaju i konkurentnije", ocijenio je uoči dodjele predsjednik UHPA-e Boris Žgomba.

Certificiranje agencije preko UHPA-e koštalo je četiri do pet puta manje nego da su u to išle pojedinačno, kazao je Žgomba, dodajući da su time postavljeni visoki standardi poslovanja i kvalitete za koje se nada da će unaprijediti rad i razvoj agencija, destinacija i hrvatskog turizma u cjelini.

"Želja nam je da se u to uključe i ostale agencije-članice UHPA-e što nisu obvezne. Iako svaka odlučuje hoće li u to uložiti ili ne, one koje žele razvoj u današnje vrijeme to moraju imati jer to traže i vrednuju i partneri i kupci", poručio je Žgomba.

Proces certificiranja agencija standardima ISO 9001:2008, kao najpriznatijeg i najraširenijeg za upravljanje kvalitetom, UHPA je počela prije tri godine, a ove je godine to obavilo njih 36.

Za taj program UHPA je prošle godine dobila i financijsku podršku u iznosu od 300 tisuća kuna od Ministarstva turizma koje će, kako je kazao savjetnik ministra Ivo Bašić, i dalje podupirati sve programe koji vode povećanju kvalitete i konkurentnosti.

Certificiranje je provela kuća Lloyd's Register Quality Assurance, čiji menadžer Veljko Mahmet ističe da certifikat jamči da su agencije dobro organizirane, učinkovite u svim poslovnim procesima te usmjerene na zadovoljstvo kupca.

Vjerujemo da će time pronaći i nove kupce te ostvariti bolje rezultate, kazao je Mahmet dodajući da se praćenje kvalitete i provjera provedbe standarda obavlja svake godine odnosno praktički svakodnevno.

I on, kao i predstavnici agencija koje su dobile certifikate, među kojima ima i većih i manjih iz cijele Hrvatske, vjeruju da će to omogućiti bolje razumijevanje i prepoznavanje potreba kupaca te povećati poslovnu izvrsnost, a time i poslovne rezultate.

Na marginama dodjele certifikata neslužbeno se doznaje kako bi se izborna skupština UHPA-e na kojoj bi se, nakon ovogodišnjih 'previranja' u toj udruzi, biralo kompletno novo vodstvo, mogla održati krajem rujna, odnosno najvjerojatnije 22. rujna.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙