FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split će uskoro dobiti prvu biciklističku stazu

Autor: zjur
SPLIT, 27. kolovoza 2015. (Hina) - Prva biciklistička staza trebala bi biti dovršena u Splitu za tjedan dana, njezina ukupna dužina bit će 11,6 kilometara, a radove na stazi u četvrtak su obišli gradonačelnik Ivo Baldasar i njegov zamjenik Goran Kovačević, te predsjednik Biciklističkog saveza Splitsko-dalmatinske županije Denis Špadina i iskazali zadovoljstvo zbog skorog završetak radova.

Biciklistička staza vrijedna 230 tisuća kuna povezuje područje istočnog ulaza u grad i Zapadne obale, a vodi Ulicom Domovinskog rata - Putem Supavla - Ulicom Hrvatske mornarice na kojoj je, tijekom rekonstrukcije prije par godina, uređena jedna dionica staze - Ulicom sedam Kaštela - Matoševom - Marjanom - Šetalištem Ivana Meštrovića i spaja se na izvedenu biciklističku stazu na Zapadnoj obali.

Riječ je o stazi koja je kombinacija staze obilježene horizontalnom signalizacijom i staze obilježene isključivo vertikalnom signalizacijom.

"Građani Ravnih njiva, Pujanki, Brda te Kmana i Kocunara moći se sada izravno biciklima doći na Zapadnu obalu", rekao je zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević napomenuvši da je u gradovima bicikl najbrže prijevozno sredstvo za udaljenosti do pet kilometara.

Špadina je kratko izjavio kako će biciklistički savez Splitsko-dalmatinske županije i biciklisti grada Splita upisati zlatnim slovima taj događaj.

"Biciklistička staza napravljena je na najbolji mogući način za splitske prilike uz ogroman napor ljudi koji su bili uključeni u projekt. Nadamo se, a imamo i obećanje gradske uprave, da je ovo tek početak izgradnje biciklističkih staza u gradu Splitu", zaključio je Špadina.

(Hina) xzjur yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙