FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadržava se dosadašnja dostupnost zdravstvene skrbi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Autor: Vedrana Larva
BJELOVAR, 12. kolovoza 2015. (Hina) - Ministarstvo zdravlja u idućih deset dana objavit će izmijenjenu Mrežu javne zdravstvene službe, a ministar zdravlja Siniša Varga u srijedu je tijekom posjeta Bjelovaru istaknuo da će se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji zadržati dosadašnja razina dostupnosti i kvalitete zdravstvene zaštite, te se neće ukidati timove obiteljske medicine u gradu Čazmi i općini Berek.

Time je prihvaćen prijedlog bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa da se zadrži dosadašnja razina zdravstvene skrbi na ruralnom području gdje žive mahom pacijenti starije dobi kojima odlazak u druga mjesta predstavlja velik problem.

Nova izmijenjena lista javno zdravstvene službe Bjelovarsko-bilogorskoj županiji donijet će veći stupanj primarne zdravstvene zaštite. Uz zadržavanje postojećih timova, Županija će biti pokrivena s dodatnih sedam internista, četiri psihijatra, četiri tima fizikalne medicine i rehabilitacije, četiri oftalmologa te po prvi put s jednim timom za palijativnu skrb, istaknuto je tijekom posjeta ministra Varge Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Župan Damir Bajs i sanacijski upravitelj Opće bolnice Bjelovar Zoran Seleš predstavili su i planove za rekonstrukciju postojećih bolničkih zgrada i gradnju novih objekata, po kojima bi dosadašnja bolnica paviljonskog tipa bila pretvorena u novu modernu bolnicu. Nova bolnička zgrada prostirala bi se na 18.250 četvornih metara, a svoje mjesto u njoj će pronaći i dnevna bolnica, što bi sve zajedno trebalo unaprijediti standard liječenja u Bjelovaru.

Cijeli projekt vrijedan je 160 miljuna kuna, a plan je da 85 milijuna pokrije iz fondova Europske unije, Ministarstvo zdravlja sudjelovalo bi s 15 milijuna kuna, dok bi preostalih 60 milijuna kuna preuzela na sebe Županija, koja je i osnivač OB Bjelovar.

(Hina) xvl yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙