FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisno: magareće utrke okupile desetak tisuća posjetitelja

Autor: tkol
ZAGREB, 9. kolovoza 2015. (Hina) - Tisno je sinoć, već desetu godinu zaredom, bio domaćin Međunarodne utrke magaraca ili kako ju mještani tog malog mjesta u Šibensko-kninskoj županiji zovu 'Međunarodne trke tovarov', koja je na središnjem trgu "Rudina" okupila desetak tisuća posjetitelja.

U toj sportsko-zabavnoj manifestaciji, koja tu autentičnu dalmatinsku životinju spašava od zaborava i izumiranja, uz domaćine su sudjelovali gosti iz Njemačke, Nizozemske, Slovačke, Engleske, Francuske, Brazila, Slovačke, BiH, Mađarske i Makedonija.

Pobjedu su donijeli Slovaci, a pobjednički tim čine magarac Miško, jahač Daniel Sulan te trener Peter Šimonič, dok su se na drugo mjesto plasirali domaćini, a na treće gosti iz Bavarske.

"Tek sada znam što znači vjetar u kosi", rekao je nakon pobjede oduševljeni 20-godišnji student stomatologije iz Bratislave Sulan.

Prošlogodišnji pobjednik, Nizozemska, nije ove godine stigla do finala, jer im se, po tvrdnjama nazočnih, magarac u skladu sa svojim karakterom tvrdoglavo ukopao, pozirajući nizozemskim televizijama koje su došle popratiti obranu titule.

'Međunarodna trka tovarov' zasigurno je jedno od najatraktivnijih ljetnih događaja na području Šibensko-kninske županije koji je s godinama prerastao u pravi spektakl i turistički prepoznatljiv brend, pogotovo otkad su 2006. organizatori okupljeni u udruzi "Tišnjanski tovar", odlučili u manifestaciju uključiti turiste i tišnjanske iseljenike.

Za razliku od Tribunja, na čijoj se utrci magaraca naglasak stavlja na domaće snage utrka u Tisnom je međunarodnog karaktera.

(Hina) xkt ymvr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙