FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Filmovi kratkog metra od 29. srpnja na Postira Seaside Film Festivalu

Autor: agrb
ZAGREB, 28. srpnja 2015. (Hina) - Peto izdanje međunarodnog filmskog festivala, Postira Seaside Film Festival na postirsku Pjacu od 29. srpnja do 2. kolovoza donosi izbor kratkometražnih igranih filmova iz dvadesetak zemalja.

U organizaciji skupine entuzijasta iz udruga "Lanterna Magica" i "Unikat" koji, kako kažu, nastoje "obogatiti kulturni život našega malega mista i tako poboljšati kvalitetu života za sve njegove stanovnike, a osobito mlade". Stoga je i ulaz na sve festivalske projekcije besplatan.

Kroz različite festivalske programe tijekom pet dana prikazat će se 42 filma, većinom hrvatske premijere, četiri večeri rezervirane su za međunarodni program čiji se filmovi natječu za nagradu publike, a jedna je posvećena hrvatskim filmovima i revijalnog je karaktera.

Od hrvatskih filmova prikazat će se "Lako pokojnima" Mateje Šarić o čovjeku koji zarađuje čisteći i ukrašavajući grobove pokojnika čije obitelji i potomci žive u inozemstvu, "Zujanje" Dinka Bozanića o nezgodama mladića koji pokušava prijaviti svoj projekt na natječaj i "Ne pričamo o vama nego o djeci" Luke Rukavine, o profesoru koji sazove roditeljski sastanak zbog objave snimke pornografskog sadržaja učenika njegove škole.

Bit će tu i mali program lokalnih filmova, čiji su autori ili glavni protagonisti Postirani, "Ivo pok. Mikule" Ive Kličinovića i Jadranka Šantića i "Ponedeljak" Luke Čižmaka.

Popratni program "Fokus na Francusku" donosi blok francuskih filmova ostvaren u suradnji s Rendez-vous, festivalom Francuske u Hrvatskoj, a u suradnji s Cottbus film festivalom, cijenjenim njemačkim festivalom usmjerenom na istočnoeuropske filmove, prikazat će se pobjednički film s prošlogodišnjeg izdanja iz kategorije kratkog filma.

Festival organizira još filmsku radionicu za mlade te predstavljanje filma nastalog u okviru radionice, te kasnonoćne projekcije "Midnight shorts" u borovoj šumi u neposrednoj blizini mora, u postirskoj uvali Prja.

Održat će se i besplatna radionica za glumce "Audicija za film i TV", koju će voditi Nancy Bishop, kasting direktorica koja je radila na velikim filmskim produkcijama, te Anila Gajević, vlasnica agencije za glumce "Zona" iz Sarajeva.

Prošlogodišnje izdanje postirskog festivala popratilo je 1500 gledatelja, a glavni program na postirskoj Pjaci svake večeri njih oko četiri stotine.

(Hina) xagrb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙