FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi program - Susjedi i prijatelji - na 62. pulskom filmskom festivalu

Autor: dspo
PULA, 3. srpnja 2015.(Hina) - Na ovogodišnjem 62. pulskom filmskom festivalu ukupno će se prikazati 12 različitih filmskih programa, a pored već uobičajenih natjecateljskih programa, hrvatskog i međunarodnog, novost je program pod nazivom "Susjedi i prijatelji".

Iz Pula film festivala ističu kako je taj program uveden kako bi se osigurala 'veća vidljivost' filmova iz zemalja povijesno i geografski bliskih Hrvatskoj. Osim toga, ove godine bogata povijest Festivala te hrvatske i svjetske kinematografije zasjat će još jednom kroz filmski presjek programa Pulska kinoteka i Retrospektiva. U sjećanje na Tomislava Radića prikazat će se njegov prvi i posljednji dugometražni igrani film, "Živa istina" iz 1972. i "Kotlovina" iz 2011.

"Filmovi koji će konkurirati za nagradu 'susjedi i prijatelji' izdvojeni su iz postojećih festivalskih programa s namjerom da ih malo bolje upoznamo", navode iz Pula film festivala.

Filmovi kvalificirani za tu nagradu su: "Bit ćemo prvaci svijeta" Darka Bajića (Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Makedonija), "Cure - Život druge" Andree Štaka (Švicarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina), "Ničije dijete" Vuka Ršumovića (Srbija, Hrvatska), "Koza" Ivana Ostrochovskoga (Slovačka, Češka), "Bota" Thomasa Logorecija (Albanija, Italija, Kosovo), "Pored mene" Stevana Filipovića (Srbija), "Iz nekog neobjašnjivog razloga" Gabora Reisza (Mađarska), "Patnje mladog Ede" Duccia Chiarinija (Italija), "Nevidljivi dječak" Gabriele Salvatores (Italija), "Beautiful Girl" Dominika Harta (Austrija) i "Drvo" Sonje Prosenc (Slovenija).

Pulski filmski festival ove će se godine održati od 18. do 25 srpnja.

(Hina) xdspo ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙