FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Les Vents Francais otvaraju 34. Zagrebačke ljetne večeri

Autor: dvla
ZAGREB, 30. lipnja 2015. (Hina) - Tradicionalna glazbena manifestacija Zagrebačke ljetne večeri, koja svake godine tijekom nekoliko tjedana srpnja pretvara Zagreb u glazbenu prijestolnicu ovog dijela Europe, u svojem će 34. izdanju ugostiti neka od najznačajnijih imena svjetske i domaće glazbene elite, a otvorit će ju u utorak navečer glasoviti francuski puhački sastav Les Vents Francais.

Komorni ansambl sastavljen od nekih od ponajboljih svjetskih puhača, čiji je član i hrvatski hornist Radovan Vlatković, nastupit će u Atriju Galerije Klovićevi dvori u prvome u nizu od ukupno šest koncerata istaknutih inozemnih i domaćih glazbenih umjetnika ovogodišnjeg festivalskog programa po odabiru umjetničkog voditelja Krešimira Seletkovića.

Festival će od 30. lipnja do 15. srpnja ponuditi zagrebačkoj publici bogat program kapitalnih djela glazbene povijesti, ali i onih rjeđe izvođenih na hrvatskim podijima.

Koncert je dio programa festivala Francuske u Hrvatskoj Rendez-vous a sljedeći je na programu u subotu 4. srpnja nastup renomiranog francuskog vokalno-instrumentalnog baroknog ansambla Les Arts Florissants s dirigentom Williamom Christiem, koji će u Zagrebu u poluscenskoj formi predstaviti ozbiljne arije i napitnice s francuskog dvora.

Festival će ugostiti i neke "miljenike domaće publike", kao što su mađarski violinist Kristof Barati, talijanski pijanist Enrico Pace te gitarist Srđan Bulat, odnedavni Master of Arts Kraljevske akademije u Londonu, koji će nastupiti u rubrici Mlade hrvatske zvijezde.

U programu se ističe i gostovanje u Zagrebu slavnog trija braće Eggner iz Austrije, koji će se zagrebačkoj publici predstaviti u petak 10. srpnja u Klovićevim dvorima, te češkog gudačkog kvarteta Pavel Haas u srijedu 15. srpnja u Crkvi sv. Katarine, čiji će nastup ujedno i zatvoriti festival.

Festival već 34. godinu za redom organizira Koncertna direkcija Zagreb (KDZ), želeći pozicionirati glavni hrvatski grad na karti europskih gradova koji njeguju klasično kulturno ljeto.

(Hina) xgvla ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙