FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EI Baku: Judaši bez završnih borbi

Autor: dlug
BAKU, 26. lipnja 2015.(Hina) - Europske igre u Bakuu nisu dobro počele za hrvatsku judo reprezentaciju jer od četvero natjecatelja koliko ih je u petak nastupilo nitko nije prošao dalje od drugog kola.

Barbara Matić, Marijana Mišković i Andreja Đaković su poražene u susretima 2. kola, dok je Tomislav Marijanović zapeo u prvom kolu.

Barbara Matić, brončana s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u Montpellieru u kategoriji do 70 kg, odlično je otvorila EI. U prvom kolu je za 59 sekundi pobijedila Nargiz Ibrahimovu iz Azerbjadžana ipponom. Nažalost, u drugom kolu ju je pobijedila Švicarka Juliane Robra zahvatom držanja.

Prvo kolo u kategoriji do 63 kg uspješno je preskočila i Marijana Mišković, nositeljica prve europske medalje za hrvatski ženski judo, bronce iz Tbilisija 2009. godine. U prvom kolu je bila bolja za jedan yuko od Izraelke Rotem Shor. Mediteranska pobjednica iz Mersina 2013. u drugom kolu je izgubila od Njemice Martine Trajdos, koja je iskoristila priliku u parteru te dovršila borbu tehnikom gušenja.

U kategoriji do 63 kg nastupila je i Andreja Đaković. U prvom kolu je porazila Španjolku Isabel Puche koja je sakupila tri opomene. Nažalost, u 2. kolu je naletjela na Slovenku Tinu Trstenjak, europsku doprvakinju i brončanu s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Rusiji. Slovenka je bila bolja za jedan yuko nakon četiri minute borbe.

Bivši olimpijac Tomislav Marijanović je u kategoriji do 81 kg u prvom kolu izgubio od Nijemca Alexandra Wicerzaka koji je slavio iponom.

U subotu će nastupiti Ivana Maranić (-78kg) i Zlatko Kumrić (-100kg).

(Hina) xdl yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙