FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi zrakoplov Sky Greece Airlinesa na izravnoj vezi Toronto-Zagreb

Autor: dver
ZAGREB, 23. lipnja 2015. (Hina) - Prvi zrakoplov Sky Greece Airlinesa na izravnoj vezi Toronto-Zagreb-Toronto sletio je u utorak poslijepodne u zagrebačku Zračnu luku i do 12. listopada imat će 17 rotacija, a o njegovoj uspješnosti ovisit će širenje letova s ostalih kanadskih i američkih zračnih luka prema hrvatskim zračnim lukama, istaknuto je prilikom prvog leta Toronto-Zagreb.

"Ako se linija pokaže isplativom, što ćemo vidjeti u listopadu, ozbiljno ćemo razmisliti o novim rutama iz Kanade i SAD-a prema Zagrebu i ostalim hrvatskim zračnim lukama. Ponosni smo na ovakav doček i nadam se da je ovo početak jedne uspješne priče", rekao je na konferenciji za novinare u povodu uspostave izravne linije Toronto-Zagreb-Toronto predstavnik kanadsko-grčke zrakoplovne kompanije Sky Greece Airlinesa Mark Mocnaj.

Prvim izravnim letom iz Toronta danas je u Zagreb doputovalo više od 220 putnika.

Iz Toronta u Zagreb i obratno letjet će boeing 767-300ER, u koji stane 274 putnika. Ove sezone, do sredine listopada, zrakoplovi će iz Toronta u Zagreb letjeti svakog ponedjeljka, a iz Zagreba u Kanadu svake srijede.

Mark Mocnaj je istaknuo kako je popunjenost za letove do listopada iznad očekivanja, a zadovoljan bi bio s prosječnom popunjenošću zrakoplova od 70 posto.

Sky Greece Airlines trenutačno ima dva zrakoplova, a ako posao krene u željenome smjeru, Mocnaj je najavio da će kompanija uzeti dodatne zrakoplove.

Zadovoljstvo vezom, uspostavljenom i uz poticaj hrvatske strane, to jest subvencije Hrvatske turističke zajednice, izrazio je i ministar turizma Darko Lorencin, koji je rekao kako je iznimno važno da imamo izravnu vezu s Kanadom.

Istaknuo je kako turisti iz SAD-a i Kanade u Hrvatskoj ostvare oko milijun noćenja na godinu.

"Kanadski i američki turisti, a ovo je linija važna i za istočnu obalu SAD-a, pokazuju veliku sklonost prema našoj zemlji. Tamo je Hrvatska rastuća destinacija, a ovaj će let donijeti novi zamah toj turističkoj razmjeni", rekao je Lorencin.

Predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb Bruno Mazurkiewicz rekao je kako je uspostava linije Toronto-Zagreb važna i zbog mnogih Hrvata koji žive u Kanadi te kanadskih turista kojima je olakšan dolazak do Hrvatske. Isto tako, istaknuo je, "hrvatski će građani sada mnogo komotnije putovati do Kanade".

(Hina) xdver ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙