FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konferencija europskih sela roda u Čigoču i Sisku

Autor: ssis
SISAK, 23. lipnja 2015. (Hina) - Prvo europsko selo roda Čigoč i grad Sisak od 25. do 28. lipnja bit će domaćini 12. konferencije europskih sela roda te će se tom prigodom potpisati sporazum o trajnoj suradnji tih sela iz 14 europskih zemalja, najavljeno je na konferenciji za novinare u utorak u Sisku.

"Tom će se konferencijom u subotu, 27. lipnja uveličati Dan Čigoča, sela koje je 1994. godine Europska zaklada za zaštitu prirode Euronatur proglasila prvim europskim selom roda. Sporazum o suradnji omogućit će nam sudjelovanje u mnogim zajedničkim projektima na održivom upravljanju staništima roda i podizanju svijesti o zaštiti prirode", rekao je na konferenciji za novinare ravnatelj Javne ustanove Parka prirode Lonjskog polja Ivor Stanivuković.

Sporazum će, kako je napomenuo sisački gradski pročelnik za obrazovanje, kulturu, sport Goran Grgurač, biti temelj i za međunarodne programe koji će moći konkurirati za novac iz EU fondova. Zbog toga je grad Sisak, kao jedna od šest jedinica lokalne samouprave na čijem se području prostire Park prirode Lonjsko polje, dao financijsku i organizacijsku potporu konferenciji.

Kako je najavljeno, u četvrtak, 25. lipnja, osim domaćina i 50-ak gostiju iz 13 zemalja - Mađarske, Njemačke, Španjolske, Rumunjske, Slovenije, Slovačke, Srbije, Makedonije, Poljske, Austrije, Bugarske, Švicarske i Turske - raspravljat će u Krapju o zaštiti bijele rode, suradnji sa zoološkim vrtovima te prstenovanju roda i ugradnji transmitera.

U petak će u sisačkoj Gradskoj vijećnici biti potpisan sporazum o suradnji, a u subotu će gosti biti na proslavi u Čigoču.

(Hina) xssis yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙