FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi kruzer na kontejnerskom terminalu u Rijeci

Autor: dsil
RIJEKA, 19. lipnja 2015. (Hina) - Prvi kruzer pristao je u petak na kontejnerskom terminalu na Brajdici, riječ je o brodu "Crystal Serenity" duljine 250 metara i širine 32 metra sa 1060 putnika i 600 članova posade.

S kontejnerskog terminala autobusi razvoze putnike prema središtu Rijeke te na izlete u bližu i dalju okolicu.

U riječku luku sada mogu uplovljavati i najveći kruzeri. O tome svjedoči i današnje istodobno vezivanje ovog kruzera i velikog kontejnerskog broda, duljine veće od 360 metara, kazao je ravnatelj Lučke uprave Vlado Mezak.

Naveo je da ovaj brod dolazi ponovno u ponedjeljak i još jednom u rujnu. Ove godine je planirano uplovljavanje osam kruzera, a za sljedeću godinu ih je najavljeno 17, rekao je Mezak.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je izrazio zadovoljstvo što Rijeka sada ima potencijal primiti i najveće kruzere.

Istaknuo je da optimalan broj kruzera u Rijeci bio do 50 godišnje, napominjući kako taj vid turizma u lučkim gradovima ima prednosti, ali i nedostatke, što mogu posvjedočiti Dubrovnik ili Split u danima kad je broj kruzera najveći.

Ako se pokaže interes i za većim brojem uplovljavanja, nećemo ih odbijati, rekao je. Daljnje aktivnosti će se usmjeriti na to da Rijeka postane ulazna luka i to za manje kruzere, istaknuo je Obersnel.

(Hina) xdsil yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙