FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EI Baku - Sažetak šestog dana natjecanja

Autor: dlug
BAKU, 18. lipnja 2015.(Hina) - Šestog dana natjecanja na Europskim igrama u Bakuu, u četvrtak, 18. lipnja održana su natjecanja u 11 sportova, a u šest su nastupili hrvatski sportaši.

Hrvatski strijelac Bojan Đurković osvojio je četvrto mjesto u finalu discipline malokalibarska puška 50m ležeći. Đurković je osvojio treću 'drvenu' medalju za Hrvatsku na EI u Bakuu, jer su četvrti bili i njegova kolegica Snježana Pejčić, te hrvač Nenad Žugaj.

U kvalifikacijama je nastupio i Ivica Štritof koji je zauzeo 18. mjesto sa 613.6 krugova.

Hrvatski boksač Matteo Komadina plasirao se u osminu finala kategorije do 60 kg nakon što je u dvoboju 1. kola jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Izraelca Igora Lazareva. U osmini finala ovaj 21-godišnjak iz Delnica borit će se protiv devet godina starijeg bivšeg doprvaka Europe Vazgena Safarjanca koji je u prvom kolu bio slobodan.

Najbolji hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina nije se uspio plasirati u četvrtfinale nakon što je izgubio dvoboj osmine finala od Nijemca Dimitrija Ovčarovca 0-4 (5-11, 5-11, 10-12, 4-11).

Osvajač brončane medalje s posljednjih OI u Londonu, te bivši svjetski i europski prvak ipak je bio prejak za 29-godišnjeg Zadranina.

Danas je na rasporedu bio muški i ženski kronometar. Mia Radotić je završila na 14. mjestu od 30 vozačica, prošavši 25,8 kilometara za 35:27.80 minuta. Radotić je za pobjednicom Nizozemkom Ellen van Dijk zaostala tri minute.

Kod biciklista nastupio je Bruno Maltar koji je utrku završio na 24. mjestu. Maltar je 51,6 km prošao za 1:05:12.20 sati. Pobjednik Bjelorus Vasil Kirjienka je imao pet minuta bolji rezultat.

Mladi hrvatski skakač u vodu Juraj Melša osvojio je 12. mjestu u skokovima s daske 1m. Melša je juniorski prvak Hrvatske u svim discipinama, te seniorski prvak Hrvatske na dasci 3m i tornju. Već sam njegov plasman u finale je veliki uspjeh. Melša je u finale ušao s desetim rezultatom od 30 natjecatelja, dok je drugi hrvatski predstavnik Hrvoje Brezovac zauzeo 19. mjesto.

U taekwondou je danas od hrvatskih predstavnika nastupila tek Marina Sumić u kategoriji do 67 kilograma. Nažalost, članica Metalca je u prvom kolu izgubila od Poljakinje Aleksandre Krzemieniecki rezultatom 1-3. S obzirom da je Poljakinja već u idućem kolu izgubila od Ruskinje Baryshnikove Sumić je ostala bez repasaža i prilike za odličje.

(Hina) xdl yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙