FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva međunarodna izložba karikatura Sisak 2015. (MIKS) s temom jazza i bluesa

Autor: ssis
SISAK, 15. lipnja 2015. (Hina) - U tijeku su završne pripreme za Prvu međunarodnu izložbu karikatura Sisak 2015. (MIKS) koja će od 30. lipnja do 30. srpnja biti postavljena u sisačkome Gradskom muzeju s temom jazza i bluesa, najavljeno je na konferenciji za novinare.

"Već se sada može reći da će izložba po mnogo čemu biti jedinstvena", rekao je organizator, karikaturist Nenad Ostojić, dodajući da je za samo četiri mjeseca obavljen veliki posao međunarodne promidžbe.

Za izložbu u svijetu vlada veliko zanimanje, što potvrđuje odziv autora iz 40 zemalja koji su već poslali 130 radova, istaknuo je Ostojić i dodao kako do isteka roka za prijave očekuju još najmanje 40 radova.

Za temu prvoga MIKS-a izabrani su jazz i blues u povodu jubileja Siscia open jazz & blues festivala koji se ove godine održava deseti put.

"Iako je fond za organizaciju izložbe, izradu kataloga i nagrade vrlo skroman, tek oko 3000 eura, naišao sam na potporu grada Siska, gradske Turističke zajednice, Gradskog muzeja, novoga Sisačkog tjednika i Siscia jazz cluba, pa mogu najaviti vrhunsku priredbu uz sudjelovanje najpoznatijih svjetskih karikaturista, što će uz Siscia open jazz & blues festival biti nova velika promocija Siska i Hrvatske u svijetu", rekao je Ostojić.

Napomenuo je da su izložbu već najavili svjetski stručni časopisi te da su stigli i pozivi za njezino gostovanje u inozemstvu.

Radove će ocjenjivati peteročlani ocjenjivački sud čiji će predsjednik biti karikaturist Damir Novak.

Organizator Siscia jazz & blues festivala, jazz glazbenik Damir Kukuruzović napomenuo je na današnjoj konferenciji za novinare da su se dvije umjetnosti, jazz i karikatura, nerijetko preplele.

"Jazzisti su bili česta tema i inspiracija karikaturista jer je jazz, baš kao i karakatura, uvijek poletan, veseo i razigran", rekao je Kukuruzović, dodajući da će se dvije manifestacije idealno nadopunjavati s obzirom na to da se festival održava od 4. do 25. srpnja.

Sisak zahvaljujući kreativnim pojedincima postaje domaćin sve više kulturnih priredaba, rekao je gradski pročelnik za kulturu Goran Grgurač te pozvao sve koji imaju ideje za nove kulturne programe da se s projektima jave u gradsku upravu.

(Hina) xssis ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙