FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat EKN-a za ostanak Imunološkog zavoda u državnom vlasništvu

Autor: Davor Marković
ZAGREB, 15. svibnja 2015. (Hina) - Sindikat energetike, kemije i nemetala Hrvatske (EKN) uputio je u petak Vladi prijedlog izmjene Strategije upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske za razdoblje od 2013. do 2017. godine kojim traži da se Imunološki zavod ne privatizira već da ostane u državnom vlasništvu.

Iz Sindikata EKN-a u priopćenju podsjećaju da su od samoga početka podržavali ideju zadržavanja Imunološkog zavoda u većinskom državnom vlasništvu, a novi je moment i reakcija tisuća građana koji su jasno pokazali kako žele da Zavod ostane hrvatski.

Stoga Sindikat EKN-a predlaže da se Imunološki zavod, koji je na popisu trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za RH, prebaci iz kategorije "Trgovačka društva od posebnog interesa – trgovačka društva od razvojnog značenja" u kategoriju društava od strateškog interesa, i to zato što se za strateška društva ne predviđa privatizacija.

Tako bi se najjednostavnije razriješile očite dvojbe koje postoje među onima koji trebaju donijeti konačnu odluku, poručuje Sindikat EKN-a.

Sindikalna povjerenica u Imunološkom zavodu Lidija Jagarinec rekla je Hini da su u sindikati izrazito protiv privatizacije Zavoda prvenstveno jer je njihov rad izuzetno bitan za društvo, bilo da se radi o preventivi ili o liječenju.

Imunološki zavod ima dugu tradiciju i bavi se prevažnim stvarima da bi se netko s njime igrao, poručila je Jagarinec dodavši kako pozdravljaju inicijativu Visie Croatice, čiji su članovi sakupili novac za preuzimanje tvrtke, ali on nije došao do Imunološkog zavoda.

"Osim toga, najmanji su dio novca predvidjeli za ulaganje u proizvodnju i meni to izgleda na 'vrlo klimavim nogama'. Bojim se da će Vlada donijeti odluku o privatizaciji Zavoda, no još uvijek ima vremena predomisliti se i reći 'nama ovo treba iz brojnih razloga'", kaže Jagarinec.

Na novinarski upit zašto žele ostati u državnom vlasništvu kada su rekli da se država pokazala kao loš vlasnik i poslodavac, Jagarinec je odgovorila kako se država nije u svakom momentu pokazala kao loš poslodavac i vlasnik, ali je imenovala loše uprave.

Prije dvije godine su nam dali kredit od 43 milijuna kuna, ali što je s time napravljeno, upitala je. Direktor kojeg su imenovali i Nadzorni odbor nisu napravili ništa, a takvih uprava je bilo sedam i nitko ih nikada nije prozvao, ustvrdila je Jagarinec.

(Hina) xdm ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙