FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Dani hrvatske male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija

Autor: pgas
SPLIT, 30. travnja 2015. (Hina) - Ovogodišnji, 7. dani hrvatske male brodogradnje, u okviru kojih se po prvi put organizira i Sajam turističkih atrakcija, otvoreni su u četvrtak u uvali Hotela Le Meridien Lav pokraj Splita, a na manifestaciji koja traje do nedjelje, 3. svibnja, svoja plovila predstavlja 70-ak izlagača.

Manifestaciju je poslijepodne obišao i ministar turizma Darko Lorencin koji je istaknuo kako turističku ponudu treba upotpunjavati različitim proizvodima, a u tom su od iznimne važnosti i Dani male hrvatske brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija.

Ministarstvo turizma je ove godine ponovno počelo poticati tradicijsku brodogradnju jer smatramo da je to dio identiteta i u velikoj mjeri dočarava naš dio Mediterana, kazao je Lorencin.

Smatra i da će Sajam turističkih atrakcija pridonijeti podizanju razine kvalitete turističke ponude jer su predstavljeni proizvodi koji dodatno oplemenjuju sadržaje plaža i boravišta turista. "To je više nego dobrodošlo uoči glavnog dijela turističke sezone", rekao je Lorencin.

Na Sajmu turističkih atrakcija predstavljeni su proizvodi za adrenalinske i vodene sportove, plažni sadržaje, komunalnu opremu, vanjske teretane, električni skuteri, dječja igrališta te sve za kayaking, trekking, biciklizam, ronjenje, kite-surfing i ostale aktivnosti na moru i u prirodi.

Organizator Dana hrvatske male brodogradnje je udruga Hrvatski mali brodograditelji, a predsjednik te udruge Branimir Matijaca ističe kako manifestacija iz godine u godinu raste, što, kako je rekao, znači i da je mala brodogradnja u Hrvatskoj u uzlaznom trendu.

"Hrvatski brod kao hrvatski turistički proizvod ovom manifestacijom dobija dodatnu dimenziju, a oko 80 naših proizvođača male brodogradnje za sada svoje proizvode prodaje uglavnom na hrvatskom tržištu, ali tendencija nam je izvoz i očekujemo da nas podupru i državne institucije", kazao je Matijaca.

Manifestaciju Dani male hrvatske brodogradnje još od njena pokretanja pomaže Splitsko-dalmatinska županija, zbog čega je danas županu Zlatku Ževrnji uručeno i posebno priznanje.

"Pomažemo i financijski održavanje ove manifestacije jer ona pozitivno djeluje na porast nautičkog turizma. Ova je manifestacija pridonijela da je u 2014. godini u Splitsko-dalmatinskoj županiji bilo 17 posto više dolazaka nautičara nego godinu dana ranije", istaknuo je Ževrnja.

(Hina) xpgas ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙