FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka Gradska skupština prihvatila da se iz proračuna podmire dugovi KB Sveti Duh

Autor: Marina Bujan
ZAGREB, 28. travnja 2015. (Hina) - Zagrebačka Gradska skupština jednoglasno je u utorak prihvatila prijedlog da se iz gradskog proračuna podmiri ukupno 7,6 milijuna kuna dugova Kliničke bolnice Sveti Duh prema djelatnicima klinike i obitelji Ivankić.

Bolnica Sveti Duh mora podmiriti 4,8 milijuna kuna za naknade za godišnji odmor prema odredbama kolektivnog ugovora koje su bile suspendirane pa potom vraćene, tako da se djelatnicima retrogradno treba isplatiti dug od rujna 2012. do listopada 2014.

"Godišnji iznos ugovoren s HZZO-om nije bio dostatan niti za mjesečne plaće djelatnika", upozorila je pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum.

U takvom "maćehinskom" odnosu HZZO-a prema KB Sveti Duh ne postoji ravnatelj koji bi mogao poslovati bez gubitaka, istakli su iz HDZ-a, dok je Ana Stavljenić-Rukavina s Liste Milana Bandića rekla da većina bolničkih ustanova nema adekvatni tretman s HZZO-om i da su im godišnji budžeti nedostatni.

"Žalimo se i kukamo, a na kraju moramo dati novce", rekao je Zoran Piličić (HDZ) pitajući postoji li pravni lijek za te i druge moguće skrivene troškove, a njegov stranački kolega Andrija Mikulić dodao je kako ga ponovno iznenadi da se stečena prava ukidaju okružnicom kao što je to bilo u ovom slučaju.

U parničnom postupku zbog smrti rodilje Dragice Ivankić i njezinog djeteta 2002. temeljem sklapanja izvansudske nagodbe ta bolnica mora tužiteljima - suprugu i djeci, isplatiti 2,8 milijuna kuna.

(Hina) xbdj/xbma yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙