FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Umagu počela jubilarna 15. Microsoft WinDays konferencija

Autor: dsta
ZAGREB/UMAG, 21. travnja 2015. (Hina) - U Umagu je u utorak započeo središnji poslovno-tehnološki događaj u regiji, jubilarna 15. Microsoft WinDays konferencija koja je i ove godine okupila brojne stručnjake iz ICT industrije i poslovnog svijeta, izvijestili su iz Microsofta Hrvatske.

Konferencija, koja se održava do 24. travnja, započela je Business dijelom s ciljem kako bi se dodatno naglasila važnost međusobne uske suradnje gospodarstvenika i ICT industrije, odnosno nužnost korištenja novih tehnologija i inovacija za uspješno i konkurentno poslovanje.

Glavne teme dvodnevne Business konferencije su nezaposlenost mladih, novi poslovni modeli i učinkovito upravljanje ljudskim resursima. Jedan od najvećih izazova današnjice je zasigurno i rješavanje problema nezaposlenosti mladih ljudi, a upravo ovdje ICT industrija ima prostora za zanimljive prijedloge i rješenja, istaknuto je.

Središnji događaj dana bio je okrugli stol "Hrvatska 2020 - društvo u kojem poduzetnik stvara blagostanje" na kojem su sudjelovali Ivan Vidaković, Microsoft Hrvatska, Nenad Pacek, Global Success Advisors, Ante Mandić, IN2, Branko Roglić, Orbico, Nenad Bakić, Selectio, Berislav Horvat, EY.

Sugovornici na okruglom stolu zaključili su da je za izlaz iz krize potrebno ekonomiju okrenuti prema izvozu, reformirati pravosuđe, zatim napraviti radikalne reforme u obrazovanju - uvesti informatiku kao obavezni predmet već u 1. razredu osnovne škole.

Potrebno je novim tehnologijama uvesti transparentnost u javnu službu te ju učiniti efikasnim servisom koji će pomoći poduzetnicima u pokretanju hrvatskog gospodarstva. Zajednički nazivnik svih zaključaka je proaktivnost, odlučnost i produktivnost svih dionika na različiti razinama društva.

Ivan Vidaković, direktor tvrtke Microsoft Hrvatska stavio je naglasak na odgoj mladih poduzetnika.

"Danas je trend u svijetu unutar samih kompanija stvarati poduzetnike, tako zvane 'intrapreneurs'. Riječ je o edukaciji zaposlenika u kojoj se oni sami potiču na stvaranje dodatnih vrijednosti, gdje se cijeni njihova inovativnost te kreativnost. Upravo na taj način odgajamo nove generacije koje će biti uspješnije, kako unutar velikih sustava, tako i samostalno na različiti tržištima. Poduzetništvo je zasigurno jedno od rješenja na trenutnu ekonomsku krizu", kazao je.

Konferencija WinDays15 Technology (22. - 24. travnja) ponudit će detaljan pregled najsvježijih novosti iz svijeta tehnologije.

(Hina) xpp/xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙