FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadrani pozdravili svjetske košarkaške legende

Autor: dlug
ZADAR, 11. travnja 2015. (Hina) - Svečanom povorkom svih sudionika zadarskom Kalelargom otvorena je Svjetska košarkaška liga veteranki i veterana (FIMBA) u kojoj će od 11. do 16. travnja sudjelovati oko 800 sudionika iz 25 zemalja od Japana, Rusije, Brazila, Argentine i SAD-a do susjednih zemalja.

Tim povodom u caffe baru Lovre otvorena je izložba fotografija o Krešimiru Ćosiću koju je otvorila njegova supruga Ljerka u društvu predsjednika FIMBA-e Rubena Rodrigueza Lamasa. Sav prihod donacija ove humanitarne izložbe namijenjen je zadarskoj udruzi djece rođene s downowim sindromom. Posebna zanimljivost izložbe su sportska torba, dres i tenisice koje je Krešo nosio braneći boje reprezentacije Svijeta iz kolekcije Rade Vanjaka.

"Svjedočimo povijesnom sportskom događaju u Zadru. Kao ambasador ovog prestižnog turnira ispunjen sam srećom i ponosom. Danas su s nama mnoge košarkaške legende, danas uglednici u svojim zemljama. Zadar se pokazao kao izvrstan domaćin i čestitam Zadranima kao i cijeloj Hrvatskoj na ovoj izvrsnoj organizaciji," izjavio je na otvorenju ambasador turnira Slovenac Gregor Fučka.

U sklopu svečanosti otvaranja na zadarskom Forumu je postavljen koš, a među prvima su 'hakl' odigrali odbojkašica Barbara Jelić Ružić te košarkaške legende Giuseppe Pino Giergia i Gregor Fučka.

Turnir se održava od 11. do 16. travnja 2015. u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, a ulaz na sve utakmice je besplatan. Natjecanje je službeno otvorio gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, prije kojeg su sudionike pozdravili predsjednik Organizacijskog odbora i član predstavništva FIMBA Europe Tonči Vanjak i predsjednik FIMBA-e Ruben Rodriguez Lamas.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙