FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

USKA pozvala na pomoć slijepima, korisnicima pasa vodiča

Autor: dber
ZAGREB, 2. travnja 2015. (Hina) - Udruga slijepih grada Karlovca i Karlovačke županije (USKA) pozvala je u četvrtak političare i javne osobe koje su u mogućnosti da izađu ususret i olakšaju život slijepim osobama, korisnicima pasa vodiča, kao što je to već učinio ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić izdvojivši novac za godišnju prehranu pasa vodiča.

Status i položaj civilnih osoba s invaliditetom vrlo je težak, naročito u financijskom smislu. Stopostotni civilni invalidi jedva održavaju osnovne životne potrebe, što uključuje hranu i režije, dok su druge potrebe koje čine život dostojan čovjeka zbog neimaštine marginalizirane, upozorili su iz udruge USKA.

"Posebno je teško slijepim osobama, osobito korisnicima pasa vodiča, koji mjesečno prosječno moraju izdvojiti oko 300 kuna za prehranu psa vodiča.

Stoga Udruga slijepih Grada Karlovca i Karlovačke županije ističe važnost pomoći obitelji Miranda Mrsića koji je već petu godinu zaredom pokrovitelj hrane za psa vodiča Pinu", navode i dodaju da je već uplatio i novi iznos od 3800 kuna potreban za godišnju prehranu psa vodiča tijekom 2015.

Iz USKA-e pozivaju i druge političare i javne osobe koje su u mogućnosti da izađu ususret i olakšaju život slijepim osobama, korisnicima pasa vodiča, jer ta udruga ima potrebu za financiranjem prehrane još jednog psa vodiča te se jave na mail udruge udruga@uska.hr ili na broj mobitela 091 6000 616.

(Hina) pp/xbdj yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙