FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski laburisti dijelili kruh i ruže za Dan žena

Autor: mbuj
ZAGREB, 8. ožujka 2015. (Hina) - Članovi Hrvatskih laburista - Stranke rada u nedjelju su na Međunarodni dan žena na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića građankama i građanima dijelili kruh i ruže.

Tom akcijom pod sloganom "Kruha i ruža" Hrvatski laburisti, kako ističu, traže ravnopravnost žena i muškaraca kroz jednake plaće za jednak rad, ali i dostojanstvo i poštovanje te omogućavanje zadovoljenja svih ljudskih potreba, ne samo onih osnovnih životnih, nego i potreba za odmorom, hobijima, prijateljstvima, glazbom i umjetnosti koji "nas ispunjavaju i upotpunjuju".

Članica Hrvatskih laburista Anamarija Stanić Hini je izjavila da su laburisti tom akcijom na Dan žena htjeli upozoriti na položaj žena u društvu.

"Znamo da žene zarađuju manje, da smo i dalje u podređenoj poziciji. Koliko god mi šutjeli o tome, muškarci su ti koji određuju pravila", rekla je Stanić dodavši akcijom žele iskazati i ljepotu žena, jer dijele ruže, a na drugi način žele "osvijestiti" ljude kako su žene sastavni dio društva.

Na štand na kojemu dijele kruh i ruže u velikom broju dolaze muškarci, kazala je Stanić istaknuvši da dijeleći kruh žele istaknuti da je to osnovna hrana, jer "smo danas na žalost svi u takvoj situacija da ne živimo baš najbolje".

"Bilo nam je patetično da dijelimo samo ruže. Htjeli smo napraviti nešto i dobro i lijepo", poručila je Stanić.

(Hina) xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙