FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Započela isplata izravnih potpora poljoprivrednicima

Autor: tper
ZAGREB, 16. veljače 2015. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede je preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započelo u ponedjeljak, 16. veljače, s isplatom prvog dijela izravnih potpora za proizvodnu 2014. godinu, a u idućim danima ukupno će biti isplaćeno 1,5 milijardi kuna, izvjestili su iz Ministarstva.

Od tog iznosa, oko 80 posto, odnosno 1,2 milijardi kuna, je novac koji će Hrvatska povući iz proračuna Europske unije, dok je ostatak iz nacionalnog proračuna.

U prvom dijelu isplate koja kreće danas, prosječno će biti isplaćeno oko 50 posto prava na plaćanja. Iz Ministarstva pojašnjavaju kako će u prvom dijelu isplate po hektaru biti isplaćeno oko 1.000 kuna.

Ministarstvo poljoprivrede u nekoliko je navrata najavilo da će isplata potpora krenuti tijekom veljače, a obzirom na ogroman interes javnosti i proizvođača naglašavaju da će sve isplate biti obavljene u idućim danima.

Na ovaj način će poljoprivredni proizvođači imati mogućnosti da pravovremeno krenu u pripremu proljetne sjetve, navode iz Ministarstva.

Napominju kako će hrvatski poljoprivredni proizvođači ove godine dobiti ukupno oko 3 milijarde kuna za izravne potpore, što je 800 milijuna kuna više nego što je isplaćeno prošle godine.

Iz Ministarstva poljoprivrede najavljuju kako će u drugom dijelu isplate, koja će, kao i u drugim zemljama EU biti isplaćena do kraja lipnja, isplatit preostali iznos za proizvodnu 2014. godinu.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙